вівторок, 09 травня 2023 11:29

Парад у Москві: що Путін сказав про Захід і війну в Україні

Парад у Москві: що Путін сказав про Захід і війну в Україні
У Москві на парад вивели тільки один музейний танк Т-34. Фото: скріншот

У Москві відбувся традиційний парад до Дня перемоги. Цього разу він був чи не найкоротшим в історії ‒ тривав менше години.

Не було на параді також нової бронетехніки. Натомість показали "музейний" танк Т-34, передає Gazeta.ua.

Російський диктатор Володимир Путін вкотре заявив, що війна РФ проти України "спровокована" так званим держпереворотом. Він також повторив свої наративи про те, що проти РФ нібито "знову розв'язана війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW з'ясували, чого Путін хоче домогтися парадом у Москві

"Сьогодні цивілізація знову перебуває на вирішальному переломному рубежі. Проти нашої Батьківщини знову розв'язано справжню війну. Для нас, Росії, немає недружніх країн як на Заході, так і на Сході", ‒ сказав Путін.

Традиційно він звинуватив Захід у нібито "провокації конфліктів".

"Захід твердить про свою винятковість, провокує конфлікти, сіє ненависть, знищує сімейні цінності, щоб і надалі нав'язувати народам свою волю", ‒ сказав диктатор.

Виступаючи на параді, Путін також звернувся до своїх окупаційних військ, які зараз воюють проти України. Сказав, що Росія "молиться за них".

"Немає зараз важливішого, ніж ваша бойова робота. На вас лежить безпека країни. Від вас залежить майбутнє нашої державності та нашого народу. Ви з честю виконуєте ратний обов'язок, боретесь за Росію. Уся країна згуртувалася, щоби підтримати наших героїв", ‒ додав Путін.

Російська влада використала так званий "удар" безпілотників по Кремлю, щоб скасувати паради на честь 9 травня. Зокрема, паради скасовані у 21 місті Росії та окупованому Криму або без офіційного обґрунтування, або з посиланням на міркування безпеки.

У Москві також скасували традиційний прийом у президента Росії Володимира Путіна після параду. Скасований і марш "Безсмертного полку".

Зараз ви читаєте новину «Парад у Москві: що Путін сказав про Захід і війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі