середа, 17 серпня 2022 18:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти зазнають втрат, деморалізовані й саботують накази офіцерів, коли це стосується наступу – Генштаб

Окупанти зазнають втрат, деморалізовані й саботують накази офіцерів, коли це стосується наступу – Генштаб
Російські окупанти зазнають важких втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість уникнути бойових дій. Фото: Reuters

Російські окупанти зазнають важких втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість уникнути бойових дій.

Зокрема, намагаються зімітувати легке поранення, вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій. Фіксується збільшення фактів саботажу наказів офіцерів, особливо, коли це стосується наступальних дій, повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стоїть щонайменше за трьома вибухами в Криму – CNN

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти задіяли танки та різнокаліберну артилерію для вогневого ураження районів населених пунктів Велика Новосілка, Костянтинівка, Павлівка, Сонцівка, Ольгівське, Вугледар, Чарівне, Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка, Оріхів, Времівка, Новопіль та Новоандріївка.

"Авіаудари зафіксовано біля Щербаків, Малих Щербаків і Залізничного. З метою уточнення позицій вогневих засобів та корегування вогню окупанти задіяли БпЛА", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що загарбники здійснили безуспішну спробу просунутися у напрямку Шевченкового та мають частковий успіх у напрямку Новомихайлівки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує зосереджувати зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні створення Силами оборони сприятливих умов для переходу у контрнаступ.

"Застосуванням наявних вогневих засобів намагається завдати максимальних втрат нашим підрозділам уздовж лінії зіткнення. Не припиняє ведення повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами", – інформує Генштаб у зведенні за 17 серпня.

Також окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Білогірки, Лозового, Білої Криниці та Посад-Покровського.

Також ворог намагався покращити тактичне положення в напрямку Білогірки, але наші захисники повністю зламали плани окупантів та відкинули на попередні позиції.

"В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання противника продовжує виконувати завдання з підтримки дій наземного угруповання військ. В готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування", – підкреслили в Генштабі.

Російські війська продовжують наступи на декількох напрямках.

При цьому наші захисники тримають оборону та відбивають атаки ворога.

На Донбасі російські війська намагаються штурмувати в районі Опитного, бої тривають. А також противник хотів вести наступальні бої в районі населеного пункту Шевченкове, де його відкинули. Йдуть бої біля Новомихайлівки.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зазнають втрат, деморалізовані й саботують накази офіцерів, коли це стосується наступу – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі