четвер, 31 березня 2022 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти закидали Донеччину фосфорними снарядами - багато постраждалих

Окупанти закидали Донеччину фосфорними снарядами - багато постраждалих
Триває 36 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ніч на 31 березня росіяни обстрілювали центральну частину Донецької області. У Мар'їнці, Красногорівці та Новомихайлівці ворог знову застосував фосфорні снаряди.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"До Курахівської міської лікарні привезли 11 поранених цивільних із Мар'їнської громади, серед них чотири дитини. Зранку 31 березня під ворожим обстрілом і Очеретинська громада. Двоє поранених", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Маріуполя відкривають гуманітарний коридор - Росія дала згоду

У регіоні привозять питну воду й харчі до прифронтових населених пунктів. Усіх охочих евакуюють, додав Кириленко.

"Вкотре закликаю всіх, хто опинився на лінії фронту, хто залежний від специфічних ліків і медичного догляду, скористатися можливістю і виїхати. Евакуація - це тимчасово. Найважливіше зараз - зберегти життя", - наголосив він.

Використання снарядів, начинених фосфором, заборонені Конвенцією ООН "Про негуманну зброю".

Окупанти використовують їх у снарядах 122-мм до гаубиць і реактивних снарядах до установок БМ-21 "Град". Білий фосфор, що містять фосфорні боєприпаси, у разі потрапляння на шкіру спричиняє важкі опіки. Також за вдихання випаровувань білого фосфору або за потрапляння в шлунково-кишковий тракт починається гостре отруєння. І має деморалізаційний вплив.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти закидали Донеччину фосфорними снарядами - багато постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі