понеділок, 13 березня 2023 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти "віджиматимуть" квартири у Бердянську

Окупанти "віджиматимуть" квартири у Бердянську
У Бердянську окупанти оголосили "планові огляди житлового фонду". Фото: eastnews.ua

У Бердянську російські окупанти готуються відбирати квартири і шукають партизан.

Вони оголосили про "планові огляди житлового фонду", повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Насправді такі "огляди" дозволять виявити квартири, власники яких виїхали. Туди заселять окупантів або колаборантів, як це відбувається у Мелітополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополі влаштували "радянські черги" за квартирами – Федоров

Також загарбники рапортують про знайдені "схрони", які самі ж і організували. Росіяни тероризують і залякують місцевих мешканців, звинувачуючи їх в співпраці з силами спротиву.

"Як насправді рашисти обходяться з житловим фондом, найкраще видно в Маріуполі. А "піклування" про мешканців вже відчули всі жителі окупованих територій", – підсумував Федоров.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Кожне рішення про подальші дії української армії ухвалюється виключно на Ставці верховного головнокомандувача. ЗСУ підуть у контрнаступ тільки після того як відповідне рішення ухвалить президент, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "віджиматимуть" квартири у Бердянську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі