понеділок, 06 березня 2023 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополі влаштували "радянські черги" за квартирами – Федоров

У Мелітополі влаштували "радянські черги" за квартирами – Федоров
Міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів про терор окупантів. Фото: 1news.zp

У захопленому Мелітополі на Запоріжжі окупанти підбили підсумки своєї тритижневої "інвентаризації" житла.

Викрадені оселі пропонують колаборантам, "гастролерам" з Росії та військовим. Про це розповів мер міста Іван Федоров в телемарафоні "Єдині новини" 6 березня.

"Що таке інвентаризація? Вони (окупанти. – Gazeta.ua) виявляли порожні квартири та будинки. Після цього зробили популістичний крок. Почали збирати трудові колектив медиків, вчителів, і пропонувати всім ставати на чергу – як це було в Радянському Союзі. Для того, щоб "роздавати" викрадене житло", – сказав Федоров.

Міський голова підкреслив, що такий крок ворога – чергова пропаганда та фейк.

"Насправді ніхто нічого роздавати не буде. Окупанти намагаються будь-яким способом "заохотити" своїх поплічників, адже з кожною ротацією їх стає дедалі менше. Проте "золоті гори", які обіцяють рашисти, для них самих часто обертаються на чорні пакети", – наголосив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мінус дві військові бази" – Федоров розповів подробиці "бавовни" в Мелітополі

За його інформацією, в Мелітопольському районі проводили масові поквартирні рейди. Протягом декількох тижнів загарбники виявляли "безхазяйне" житло.

"Причому таким могли визнати не тільки порожні квартири. Якщо власник виїхав з окупації, залишив житло на родичів, але вони не мають оригінали документів на право власності – квартира "безхазяйна", – додав мер Мелітополя.

Федоров розповів, що в Мелітополі відбувається ротація вчителів та лікарів з РФ.

"Щоб ви розуміли, це на якісь там сотні. Це одиниці. Наприклад, в минулій ротації лікарів було п'ять. У цій – не більше десятка. Ніхто не хоче їхати на тимчасово окуповані території", – додав він.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Кожне рішення про подальші дії української армії ухвалюється виключно на Ставці верховного головнокомандувача. ЗСУ підуть у контрнаступ тільки після того як відповідне рішення ухвалить президент, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополі влаштували "радянські черги" за квартирами – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі