середа, 23 серпня 2023 03:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти вели обстріли поблизу Запорізької АЕС – МАГАТЕ

Окупанти вели обстріли поблизу Запорізької АЕС – МАГАТЕ
Окупанти проводили обстріли ЗАЕС. Фото: Укрінформ

Російські окупанти протягом минулого тижня періодично проводили обстріли поблизу майданчика Запорізької атомної електростанції та міста Енергодар.

14 серпня сильний вибух струснув вікна кімнат експертів МАГАТЕ, а через два дні пролунала стрілянина. 17 серпня пролунав ще один вибух поблизу об'єкта, ще п'ять вибухів було чутно 20 серпня на певній відстані від ЗАЕС та п'ять 21 серпня, йдеться у заяві генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Маріано Гроссі.

Також за даними МАГАТЕ вранці 18 серпня пролунав вибух у сусідньому місті Енергодарі, "де мешкає більша частина персоналу ЗАЕС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАЕС втратила живлення з основної лінії: чому це небезпечно

Про будь-які травми персоналу станції експерти МАГАТЕ не чули та пошкоджень на майданчику ЗАЕС не зафіксовано.

"Наголошуючи на потенційних ризиках для АЕС, розташованої на передовій лінії конфлікту, команда МАГАТЕ продовжує повідомляти про регулярні ознаки військової активності в цьому районі, іноді близько до об'єкта, іноді далі", – наголошується в інформації, опублікованій на сайті.

Російські загарбники продовжують тероризувати персонал Запорізької АЕС у тимчасово захопленому Енергодарі. Для продовження роботи на АЕС, окупанти змушують працівників станції оформляти російські паспорти, погрожуючи репресіями. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Хоча Запорізька АЕС й не працює, вона досі небезпечна, адже в активній зоні та у сховищах залишається ядерний матеріал, повідомляє Міненерго.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти вели обстріли поблизу Запорізької АЕС – МАГАТЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі