пʼятниця, 10 червня 2022 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти накрили Донеччину з авіації, танків і "Градів": є загиблі й поранені
11

За добу поліція зафіксувала 10 обстрілів
Фото: Національна поліція
За добу поліція зафіксувала 10 обстрілів
За добу поліція зафіксувала 10 обстрілів
За добу поліція зафіксувала 10 обстрілів
За добу поліція зафіксувала 10 обстрілів

За добу росіяни обстріляли сім населених пунктів Донеччини. Зафіксували щонайменше 10 ворожих обстрілів.

Окупанти вбили та поранили мирних жителів, повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Ворог продовжує знищувати Донеччину: обстріляли Бахмут, Костянтинівку, Нью-Йорк, Калинове, Первомайське, Хромове та Микільське. Окупанти били з авіації, ракетних установок, реактивних систем залпового вогню "Град", артилерії, танків і стрілецької зброї. Тільки по Бахмуту окупанти випустили чотири крилаті ракети", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог вдарив одразу по двох районах Миколаївщини: багато поранених

Руйнувань зазнали 22 цивільних об'єкти: 10 приватних і багатоквартирних будинків, школа, ферма, підприємство, сільгосптехніка, залізнична та критична інфраструктура.

Поліцейські задокументували воєнні злочини Російської Федерації. Відкрито кримінальні провадження за порушення законів і звичаїв війни.

Ситуація на Донеччині складна. Ворог продовжує обстрілювати населені пункти області. Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко каже, що найдієвішим рішенням для жителів області є евакуація.

Зранку, 9 червня, Бахмут знову зазнав артилерійського обстрілу. Цього разу влучили у один з цехів машинобудівного заводу "Вістек".

За 8 червня росіяни вбили четверо мирних жителів Донеччини - трьох у Кураховому й одного в Авдіївці. Ще 11 цивільних були поранені. Крім того, у Костянтинівці медичну допомогу отримала одна людина, поранена на Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти накрили Донеччину з авіації, танків і "Градів": є загиблі й поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі