неділя, 03 липня 2022 05:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на півдні намагаються атакувати: українські бійці тримають рубежі

Окупанти на півдні намагаються атакувати: українські бійці тримають рубежі
ЗСУ на півдні знищили 29 окупантів, САУ, дві гармати "Піон" і шість бронетранспортерів. Фото: ОК "Південь"

Російські війська намагаються повернути втрачені позиції на півдні України.

Однак зазнають поразки і втрачають багато живої сили і техніки, повідомляють в Оперативному командуванні "Південь".

Вдень окупанти завдали ударів по українській армії, намагалися повернути собі втрачене становище в районі звільненої Іванівки, також били в район Мирного, проте цілей не досягли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіація ЗСУ вдарила по ворожому опорнику на Миколаївщині

ЗСУ також припинили спробу розвідки боєм у напрямку Іванівки. Окупантам довелося відступати в бік Ольгиного.

Ворожа авіація завдала два бомбових удари по острову Зміїний. А потім з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини знову випустили ракету, яка поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та загорань не виникло, загиблих та постраждалих немає.

Повітряні Сили України п'ять разів вдарили по двох складах боєприпасів і п'яти осередках скупчення ворожої сили. Знищені 29 окупантів, САУ, дві гармати "Піон" і шість бронетранспортерів.

У Миколаївській області українські захисники збили три БПЛА. Біля Чорнобаївки та Снігурівки знищили два склади боєприпасів. А поблизу Іванівки як бонус до звільнених територій захоплені чотири трофейні бойові машини піхоти.

У Корабельному угрупованні ворожого флоту відбулися зміни: відтепер на варті три ракетоносці, споряджені 24 крилатими ракетами і два великих десантних кораблі.

Тактика російських окупантів - стратегічна авіація, бо їм безпечно злітати з глибини території Росії, залітати на тимчасово окуповану територію і звідти стріляти цими ракетами, що несуть в собі смерть. Про це сказав речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук

Він не виключив нових ударів з боку окупантів.

"Ми говоримо про ракетну загрозу з Чорного моря, де поки що перебувають кораблі Чорноморського флоту РФ. Те саме стосується території тимчасово окупованого Криму - звідти літають ті самі трикляті "Онікси", які летять не лише в Одеську область, а й в інші регіони держави", - зазначив речник штабу.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на півдні намагаються атакувати: українські бійці тримають рубежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі