неділя, 18 червня 2023 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти мінують городи українців, які відмовились від російських паспортів

Окупанти мінують городи українців, які відмовились від російських паспортів
Російські окупанти мінують приватні земельні ділянки українців. Фото ілюстративне: ДСНС

У Запорізькій області російські окупанти мінують приватні земельні ділянки українців, які відмовились від російських паспортів і виїхали на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни мінували земельні ділянки у селі Покровське.

Водночас, земельні сільськогосподарські ділянки місцевих колаборантів росіяни не мінують, розповів Генштаб.

"Російська Федерація продовжує вести загарбницьку війну. Не зважаючи на значні втрати, не відмовляється від планів щодо повної окупації нашої території", – повідомляють.

Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. Там тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 17 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

Українська авіація за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу росіян і знищила зенітно-ракетний комплекс ворога.

Також наші захисники знищили російський гелікоптер Ка-52, три іранських ударних безпілотника типу Shahed і п'ять розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили два пункти управління, чотири зенітно-ракетних комплекси, два райони зосередження особового складу і військової техніки ворога і два його склади боєприпасів.

На півдні України Сили оборони наступають практично на усіх ділянках і напрямках, просуваються до двох кілометрів. На сході українські воїни ведуть як оборонні, так і контрнаступальні дії, повідомили у Міністерстві оборони.

Вчора на Таврійському напрямку втрати російських окупантів вбитими і пораненими склали більше чотирьох рот.

За 480 днів українські воїни знищили 219 820 окупантів, 7729 броньованих машин ворога, 3984 танків, 304 вертольота і 314 літаків росіян.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти мінують городи українців, які відмовились від російських паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі