пʼятниця, 14 липня 2023 08:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти хотіли скористатися негодою: Гуменюк розповіла про неспокійну ніч

Окупанти хотіли скористатися негодою: Гуменюк розповіла про неспокійну ніч
Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк розповіла про нічну атаку загарбників. Фото: скріншот

У зоні відповідальності Оперативного командування "Південь" ніч минула дуже неспокійно.

На тлі складних погодних умов, зокрема, потужної грози над Чорним морем російські загарбники випустили кілька хвиль дронів-камікадзе. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

Щоб ускладнити виявлення безпілотників, ворог запускав їх з боку Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія атакувала дронами Кривий Ріг: є постраждалий

"Додавалися вітер, грім, блискавка, і всі ці природні ефекти ворог намагався використати на свою користь. Але перевага знову була на боці Сил оборони. Сили ППО відпрацювали досить потужно, близько 10 "шахедів" було знищено в нашій зоні відповідальності. На жаль, є влучання у Криворізькому районі. Там є постраждалі підприємства і поранена цивільна особа. Постраждали цивільні підприємства", ‒ сказала Гуменюк.

Вона також розповіла, чи заважає негода використанню іранських дронів.

"Ми ще вивчаємо це питання, але однозначно було ускладнення в роботі протиповітряної оборони. "Шахеди" виявляються зокрема і по звуку. Можливо, вони хотіли заховати цей зрадливий звук за грозою, блискавкою і громом. Але відпрацювали потужно, і все, що було спрямовано на Одещину і Миколаївщину, знищено, влучань не допустили", ‒ додала Гуменюк.

Вночі 14 липня російські загарбники випустили по Україні 17 ударних безпілотників іранського виробництва Shahed-136/131. Запускали дрони з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ). Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

У результаті бойової роботи у південних та східних областях знищено 16 дронів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти хотіли скористатися негодою: Гуменюк розповіла про неспокійну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі