вівторок, 13 вересня 2022 00:05

Окупантам дали команду домовлятися з українськими військовими - генерал про ситуацію на півдні

Окупантам дали команду домовлятися з українськими військовими - генерал про ситуацію на півдні
Російські окупанти готові здаватися. Фото: armyinform.com.ua

На півдні російські окупанти намагаються домовлятися із Збройними силами України.

Російські офіцери, які командують на Херсонському напрямку, морально дуже пригнічені. Про це розповів генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко.

"Наскільки нам відомо, їм дали команду не відкривати вогонь, а проводити перемовини з українськими військовими та звільняти окуповані території", - зазначив офіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не хотіли сюди їхати, тепер думаємо, що робити" – російські окупанти просяться в полон

За два тижні на півдні України росіяни втратили: 1 800 солдатів; два літаки; два вертольоти; понад 120 танків; понад 130 артилерійських систем; понад 20 реактивних систем залпового вогню.

"Завдяки сучасній техніці, що нам надають міжнародні партнери, артилерійськими ударами ЗСУ були знищені мости, 150 командних пунктів РФ, близько 70 баз, де зберігаються боєприпаси", - додав генерал-майор.

Російські окупанти вже втратили в Україні 52 950 осіб на ранок 12 вересня.

Лише за 11 вересня лави 200-х поповнили 300 загарбників, повідомили в Генштабі. Найбільших втрат росіяни зазнають на Криворізькому й Донецькому напрямках.

Збройні сили України повільно, але впевнено рухаються на Херсонщині. Захисники звільняють населені пункти від окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Окупантам дали команду домовлятися з українськими військовими - генерал про ситуацію на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі