понеділок, 28 лютого 2022 00:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупант хоче використати жителів Херсона живим щитом - ОДА

Окупант хоче використати жителів Херсона живим щитом - ОДА
Людей просять бути обачними і не виходити на так звані "евакуаці"

Російський окупант заволодів українською формою і хоче використати жителів Херсона живим щитом для захоплення Києва.

Про це повідомляє Херсонська ОДА.

Ворог діє під виглядом сил ТрО.

"Окупанти, які заволоділи українською військовою формою, під виглядом сил ТрО планують в найближчі дні організувати "евакуацію" жителів Херсона. Вони хочуть зібрати мирних жителів у свої автобуси та відправити до Києва. Разом із цими автобусами буде їхати ворожа техніка", - йдеться у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі ворог знищує інфраструктуру

Влада просить людей не виходити на так звані "евакуації".

"Влада, ЗСУ, тероборона, правоохоронці не планують їх проводити. Нагадуємо, що евакуацію населення здійснює винятково місцева влада! Не ведіться на фейки та провокації, довіряйте лише офіційним джерелам інформації", - наголошують в ОДА.

Людей будуть евакуювати з двох окупованих населених пунктів Новокаховського району Херсонщини. З російськими військовими досягли домовленості про евакуацію, повідомив міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко у коментарі Hromadske. Попередньо в понеділок, 28 лютого, населення евакуюють із двох населених пунктів Новокаховського району.

Зараз ви читаєте новину «Окупант хоче використати жителів Херсона живим щитом - ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі