пʼятниця, 26 серпня 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти влаштували пекельну добу на Донеччині: є жертви
7

25 серпня російські окупанти вбили двох мирних жителів Донецької області: у Сіверську та Зеленопіллі.

Ще шестеро людей отримали поранення. Зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі й Волновасі, повідомив 26 серпня голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

"Цієї ночі найбільшу активність ворог виявляв у громадах Бахмутського та Краматорського районів. У Сіверську вночі були прильоти. Там пошкоджено чотири будинки, зокрема один зазнав прямого влучання. У Соледарській громаді під обстрілами опинилися Соледар, Яковлівка, Бахмутське, Міньківка та Васюківка", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи РФ вдарили ракетами по Слов'янську: нові кадри воєнних злочинів

У Краматорському районі росіяни поцілили в два заклади освіти
Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda
У Краматорському районі росіяни поцілили в два заклади освіти
У Краматорському районі росіяни поцілили в два заклади освіти
У Краматорському районі росіяни поцілили в два заклади освіти
У Краматорському районі росіяни поцілили в два заклади освіти

У Краматорському районі агресори поцілили в два заклади освіти: Хіміко-механічний технікум у Слов'янську та школу в Миколаївці. Крім того, у Миколаївці обстрілами пошкоджено п'ять житлових будинків.

"Гучно минула ніч у Світлодарській громаді: під вогнем опинилися Одрадівка, Бахмутка, Жованка, Кодема, Миколаївка, Піски та Майорськ. За попередньою інформацією, без постраждалих. Росіяни цілеспрямовано нищать інфраструктуру та випалюють угіддя", – додав Кириленко.

У Костянтинівській громаді від обстрілу зайнялася пожежа за селом. Вигоріло 30 га стерні та 0,3 га лісосмуги.

На передодні Дня Незалежності Авдіївка витримала дев'ять ворожих атак. Російські війська били по цивільних ракетами, гатили з авіації, артилерії, танків і реактивними системами залпового вогню "Град".

23 серпня росіяни також вбили щонайменше одного мирного жителя Донецької області. Ще семеро людей отримали поранення.

У ніч на 22 серпня загарбники сім разів вдарили ракетами по Луганщині. Позиції українських військових там обстрілювали 11 разів. Застосували ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню.

20 серпня російські агресори 17 разів обстріляли жителів Донеччини. Прицільно розстріляли житлові будинки, ігровий майданчик і комунальне підприємство. Є загиблі, серед поранених – дитина. Знищено та пошкоджено 18 цивільних об'єктів – 10 будинків, ігровий майданчик, гуртожиток, коксохімічний завод, комунальне підприємство, складські приміщення, автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти влаштували пекельну добу на Донеччині: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі