неділя, 10 вересня 2023 15:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти обстріляли автомобіль з іноземними волонтерами на Донеччині: є жертви

На Донеччині поблизу прифронтового міста Часів Яр під обстріл окупантів потрапили іноземні волонтери.

Один з них – загинув, ще двоє отримали поранення, а одна людина зникла безвісти. Про це йдеться на сторінці організації Road2Relief в Instagram.

Як зазначили в організації, вранці у суботу, 9 вересня, четверо волонтерів на мікроавтобусі вирушили зі Слов'янська в село Іванівське, що в напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів. Від прямого влучання автомобіль перекинувся та загорівся.

"У машині перебували німецький медичний волонтер Рубен Мавік, шведський волонтер Йохан Матіас Тир, волонтер з Канади Ентоні "Тонко" Ігнат та іспанська волонтерка і директорка організації Road2Relief Емма Ігуаль", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вранці вдарили по центру Херсона

Наразі двоє волонтерів, які зазнали поранень, перебувають у лікарнях в стабільному стані.

Ще одна волонтерка – Емма вважається зниклою безвісти.

Автор: instagram.com/road2relief_ua
  Іспанська волонтерка і директорка організації Road2Relief Емма Ігуаль вважається зниклою безвісти
Іспанська волонтерка і директорка організації Road2Relief Емма Ігуаль вважається зниклою безвісти

Ентоні "Тонко" Ігнату, який загинув, було 58 років. Він був громадянином Канади та мав словацьке походження.

"Тонко" мешкав у провінції Онтаріо і працював там різноробочим. 2022 року чоловік продав свою вантажівку і приїхав до України, щоб допомагати людям тут на тлі повномасштабної війни.

Зазначається, що він допомагав біженцям на польському кордоні, доставляв гуманітарну допомогу, евакуйовував людей, ремонтував школи й відбудовував будинки.

Вночі 10 вересня російські загарбники випустили по Україні 32 ударні дрони-камікадзе типу Shahed-136/131. Із них 25 знищила українська протиповітряна оборона. Про це вранці повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Більшість ударних БпЛА російські окупанти спрямували на Київщину. Окрім того, росіяни обстрілювали українські позиції та населені пункти з авіації та артилеріїї.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти обстріляли автомобіль з іноземними волонтерами на Донеччині: є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі