понеділок, 29 липня 2024 02:51

Охоронець намагався вигнати із ЦУМу учасників акції Free AZOV: не сподобалися плакати

Охоронець намагався вигнати із ЦУМу учасників акції Free AZOV: не сподобалися плакати
Акції на підтримку звільнення військовополонених відбуваються по всій Україні. Фото: suspilne

У Києві охоронець ЦУМу намагався вигнати з закладу дівчат з плакатами на підтримку звільнення військовополонених.

Про це повідомив волонтер Денис Кошельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скоро вам нікого буде обмінювати" - Прокопенко про полонених "азовців"

Після акції Free AZOV дівчата, які постійно беруть участь у подібних заходах, зайшли випити кави до ЦУМу, з ними був військовий.

Після того, як вони сіли у фудкорті на шостому поверсі, до них підійшов охоронець. Чоловік відразу ж заявив "Картоночка у вас дуже зайнятна", маючи на увазі таблички та плакати, які учасники акції поклали біля себе. Після того, як йому пояснили, навіщо потрібні плакати – охоронець почав виганяти дівчат з фудкорту.

Охоронець при цьому посилався на нібито правила закладу та "колективне рішення керівництва. Також він відкрито заявив, що акції з вимогами звільнити військовополонених не мають сенсу – мовляв, "Ваші нагадування людям ніяк не допоможуть".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Денис Кошельник (@koshelnik_tv)

Натомість керівництво ЦУМу не оцінило дій свого охоронця. У пості ЦУМ повідомив, що чоловіка після службового розслідування звільнили.

"Команда ЦУМ Київ глибоко шокована тим, що трапилось. І не поділяє приватну думку співробітника служби безпеки. Не існує жодних правил, які забороняють відвідувачам право на свободу слова. Ми вважаємо дії співробітника служби безпеки універмагу абсолютно неприпустимими. Після службового розслідування даний співробітник більше не працює в ЦУМ Київ", – сказано у повідомленні.

Заходи вшанування пам'яті до другої річниці теракту пройшли 28 липня 2024 року у різних містах України.

Зокрема, у Києві акція FreeAzov зібрала багато людей. Серед них були й медійні "азовці", такі як Давід "Хімік". На цій акції також відкрили виставку "ОЛЕНІВКА: квінтесенція жорстокості". Там зібрали історію теракту у колонії.

Зараз ви читаєте новину «Охоронець намагався вигнати із ЦУМу учасників акції Free AZOV: не сподобалися плакати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі