середа, 05 вересня 2012 09:01

Одеських фермерів кілька годин катували прутами і праскою

Одеських фермерів кілька годин катували прутами і праскою
У міліції підозрюють, що нападники були приїжджими і досвідченими. Фото: ukranews.com

Залізними палями та електричною праскою катували на Одещині невідомі у масках подружжя фермерів. Усе заради двох тисяч доларів та восьми тисяч гривень. Чоловіка з дружиною били по голові, аж поки ті непритомніли, а потім приводили їх до тями гарячою праскою. Подружжя не витримало - гроші віддали, а з ними грабіжники прихопили і ювелірні прикраси, пише ТСН.

У будинок фермера четверо невідомих пробралися вночі, так тихо, що навіть собаки не почули. У вікні дверей видавили склопакет, а тоді зсередини відімкнули замок. Господар навіть не встиг схопитися за мисливську рушницю, як дістав удар залізним прутом по голові. Чоловіка з жінкою зв'язали мотузками і дістали праску. Після кількох годин тортур господар розповів, де гроші. Забравши їх, невідомі так само безшумно пішли з хати.

"Взагалі, тихо було, собаки не гавкали. Жінка його о другій ночі підняла. І обличчя побиті, і тіло побите, а жінка - голова розбита. Одним словом, сильно побили. По телевізору бачив, ну, там артисти загримовані, таке, а тут наяву", - розповів сусід Олександр Сташенко.

Напівживих та закривавлених людей рідні негайно відвезли до районної лікарні. Медикам уночі довелося провести складну операцію. А вранці викликати опікового хірурга.

"Ми госпіталізували їх в реанімаційне відділення, обробили рани, а рани були на лівій стороні живота, на спині три такі ділянки від праски. Але вони були дуже глибокі, третього ступеня. Такі, що потребували з самого початку вже пересадки шкіри", - говорить головний лікар Любашівської лікарні Григорій Бурлака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юнак бив і душив двох пенсіонерів заради 500 гривень

На місце інциденту одразу ж приїхала міліція та кінологи. Потерпілі устигли розповісти, що нападники були в масках та рукавичках, але собака узяв слід.

"Собака вивела з домоволодіння потерпілих і повів від місця, де, можливо, знаходилися підозрювані, і привела до місцевого ставка там, де, ймовірно, знаходився їхній автомобіль", - зазначив заступник керівника райвідділу Василь Блах.

У міліції підозрюють, що нападники були приїжджими і досвідченими. Але діяли вони за наводкою, бо лише місцеві знали, що фермер має купувати нове авто і може тримати вдома чималу суму грошей. Зараз у селі паніка.

"Закривають вікна, двері, і вила вносять в хату, і сокири. Сильно шоковані, сильно залякані. Так ідеш по селі - нікого не бачиш, а це зранку до вечора усі чекають, коли ми будемо іти з роботи, щоб якась, може, інформація, якісь новини про них. Люди зараз у великому страху", - бідкається сільський голова Новокарпівки Надія Мушинська.

За фактом нападу на родину фермерів міліція порушила кримінальну справу. Грабіжників шукають не лише у Любашівському районі, а й по всій Одещині і в сусідніх областях.

Зараз ви читаєте новину «Одеських фермерів кілька годин катували прутами і праскою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі