понеділок, 17 грудня 2012 15:04

Очевидці затору на трасі Київ-Чоп: водії в істериці кидали автомобілі посеред дороги
6

Фото: Фото надали очевидці подій

Зранку 15 грудня через погані погодні умови водії більше доби стояли у 30-кілометровому заторі між райцентрами Буськ та Броди Львівської області на міжнародній трасі "Київ-Чоп". За ці дні у деяких місцях випало півтори місячні норми опадів. Снігові замети сягали півтора метра. Сьогодні зранку рух частково поновили.

Львів'яни Петро і Анастасія 27 годин простояли в автомобільному заторі біля села Дуб'є неподалік містечка Буськ.

"В машині було дуже холодно. Водії час від часу виходили з авто, радилися. У кого не було бензину, аби обігрівати машину — ділилися. Чоловіки із старих автомобілів через шланг відсмоктували пальне, наливали у пляшки. Потім вирішили жінок пересадити із холодніших машин в тепліші. Ділилися їжею, гарячим. Щогодини хтось із водіїв із затору телефонував до надзвичайників, у ДАІ. У службах казали, що працюють над визволенням. Найкритичніша ситуація була зранку — ми зрозуміли що ніхто нас визволяти не буде. Сніг не вщухав. Навіть капоту авто не видно було. Чула, що молоді водії в істериці кидали автомобілі напризволяще. Самі йшли пішки в сусіднє село на ночівлю. Потім через ці автомобілі неможливо було проїхати. Десять чоловіків піднімали руками невеликі легковики без шоферів, відставляли їх на узбіччя, аби розчистити дорогу" - розповідає телефоном Анастасія.

О 8.00 наступного дня снігоочисна машина розчистила половину смуги у напрямку до Львова. Місцеві мешканці села Дуб'є принесли на продаж бензин та солярку у пластикових пляшках. Через годину автомобілі почали рухатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині на трасі Київ-Чоп утворився автомобільний затор на 20 км

В обласному управлінні МНС кажуть, що на трасі працює 200 одиниць техніки, 6 роторних снігоочищувачів та 3 снігоходи. Використано 60 т пального. Біля селища Ожидів Буського району МНС-ники розкинули два намети. Там водії та пасажири пили чай та грілися переносними обігрівачами.

Опівдні у жительки села Кути Буського району почалися передчасні перейми. Родичі викликали швидку допомогу із селища Олесько, що за 4 км від Кутів. Водій "швидкої" через 40 хвилин передзвонив, повідомив, що застряг в сніговому заметі. Попросили допомоги в працівників МНС. За 50 хвилин вони витягли карету і дотягли її до Кутів. Вагітну була доставили до найближчого відділення Олеської міської лікарні. О 14:50 жінка народила двійню – двох дівчаток. Діти народились недоношеними. 17 грудня двійнят доправили до відділення патології недоношених новонароджених обласної клінічної лікарні.

Киянин Олександр Сінченко дві доби стояв у заторі на заправці за 100 км від Львова. Разом з туристичною групою їхав автобусом до Праги.

"За весь час робіт, які проводить МНС, була одна снігоприбиральна машина, і то, вчора ввечері, один "Бобік" з розгубленим працівником, і пожежна машина, яка "дуже допомогла", працівники якої роздали 20 бутербродів і чай на реальну кількість людей в сотні три. Щодо усіх заяв Азарова про особистий контроль ситуації чи про те, що затор майже ліквідовано, що ведуться активні роботи, як свідок подій засвідчую - брехня все. Робота ведеться, але як. Це все реально можна було вирішити ще вчора, - це не моє твердження, а багатьох водіїв, які тут сидять, які приїхали з Львова і бачили ситуацію з місця початку затора. Сніг не йде постійно, а від насипаного відкопатися давно можна було, тільки людей нема. У МНС дефіцит кадрів, як я бачу. Зараз вся дорога забита фурами, і кінця, і краю їм нема. Отак от з'їздив у Чехію. Відпочити" - пише 16 грудня на своїй сторінці у "Facebook" Олександр Сінченко.

Зараз ви читаєте новину «Очевидці затору на трасі Київ-Чоп: водії в істериці кидали автомобілі посеред дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

139

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі