четвер, 04 лютого 2016 13:01

Обстріл українського блокпоста та залпи "Градів" по Саханці. Карта РНБО

Автор: rnbo.gov.ua
 

Російсько-терористичні війська обстрілюють сили АТО зі 120-мм мінометів, а також ведуть вогонь по підконтрольних їм населених пунктах.

Про це повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Противник активізувався на Луганському напрямку. Зокрема, учора ввечері бойовики застосували міномети калібром 120 мм, ведучи вогонь по Станиці Луганській. Кілька мін розірвалися поблизу пішоходного КПВВ.

Також учора було неспокійно поблизу Трьохізбенки, де НЗФ здійснили серію прицільних обстрілів позицій сил АТО, при цьому один раз використали міномет калібром 82 мм.

На Донецькому напрямку обстановка залишається незмінною. Двічі противник використовував міномети: у Кіровому (Дзержинська міська рада) та Первомайському (східніше Пісків). У Майорську наші військові двічі потрапили під снайперський вогонь противника.

Окрім цього, провокації НЗФ із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів різних систем відбувалися по всій лінії фронту - від Світлодарська і до Пісків.

Також загострилася обстановка на Маріупольському напрямку. Зокрема, у Мар'їнці противник порушував режим тиші 17 разів, практично безперервно ведучи вогонь упродовж кількох годин. У Красногорівці відбувся також мінометний обстріл наших позицій з боку НЗФ.

Окрім цього, бойовики обстріляли український блокпост, розташований на трасі Маріуполь-Донецьк.

Також противник активізувався східніше Маріуполя. Зокрема, наші передові позиції на лінії Гнутове-Ломакине неодноразово були обстріляні бойовиками з мінометів калібром 120 мм, при цьому було випущено кілька десятків мін.

Також учора були зафіксовані чергові збройні провокації НЗФ, які на теперішній час тимчасово контролюють Комінтернове. Увечері бойовики відкрили вогонь із установок реактивних систем залпового вогню "Град" у бік селища Саханка, яке також контролюється бойовиками.

Одночасно було зафіксовано ще одну провокацію бойовиків - упродовж 15 хвилин ворог вів вогонь із мінометів, ПТРК, а також зенітних установок у бік селища Октябрь, що на північ від Комінтернового. Це селище також перебуває під контролем НЗФ", - розповів Мотузяник.

Раніше у штабі розповіли, для чого противник обстрілює свої позиції.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл українського блокпоста та залпи "Градів" по Саханці. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі