четвер, 04 лютого 2016 08:36

У штабі розповіли, для чого противник обстрілює свої позиції

У штабі розповіли, для чого противник обстрілює свої позиції
Фото: antikor.com.ua

Бойовики обстрілюють свої позиції, щоб показати російським кураторам нібито підготовку українських військ до наступу.

Про це в ефірі "112 Україна" розповів речник штабу АТО Андрій Задубінний.

"З метою збільшення свого фінансового, матеріально-технічного та інших видів забезпечення з боку Російської Федерації бойовики розповсюджують чутки та відкрито інформують своїх російських кураторів про начебто підготовку сил АТО до наступу.

При цьому застосовують наступні засоби: вони виходять мобільними групами, відкривають вогонь у напрямку своїх же позицій, тобто "сірої зони", як це відбулося, наприклад, у Комінтерновому. Згодом цей вогонь видається за вогневу підготовку до наступу сил АТО. Тоді російським кураторам надається інформація, яка отримана нібито від місцевого населення, що мешкає на підконтрольній українській владі території, про начебто велике скупчення військ та техніки Збройних сил на можливих напрямках наступу.

Усі заходи, яких штаб АТО вживає для забезпечення безпеки людей, викривляються як спроби прихованої підготовки до наступу", - розповів Задубінний.

Як повідомлялося, на територію самопроголошеної ЛНР прибули куратори з РФ. Бойовики влаштували для них показовий обстріл сил АТО.

Зараз ви читаєте новину «У штабі розповіли, для чого противник обстрілює свої позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі