вівторок, 08 жовтня 2024 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни збили БПЛА "Охотник" і випустили "Іскандер", щоб знищити уламки - Forbes

Росіяни збили БПЛА "Охотник" і випустили "Іскандер", щоб знищити уламки - Forbes
Росіяни збили БПЛА "Охотник" і випустили "Іскандер", щоб знищити уламки - Forbes. Фото: defence-ua.com

Новітній російський безпілотник С-70 "Охотник" вийшов з-під контролю над Україною і був збитий винищувачем Су-57, який його супроводжував.

Відразу після збиття БПЛА росіяни випустили по місцю його падіння ракету "Іскандер", з метою знищити уламки, повідомляє Forbes.

У виданні назвали декілька причин через які РФ хотіла б перешкодити Заходу вивчити частини безпілотника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили черговий російський літак на Донеччині

Збиття С-70 "Охотник" може стати однією з найбільших ганьб, коли-небудь пережитих російськими повітряно-космічними військами, якщо не гірше, зазначили в Forbes.

"Ці ракети"Іскандер" дефіцитні й дорогі, і відволікання однієї з них від кампанії проти міст України свідчить, що це була високопріоритетна мета", - йдеться в публікації.

Незважаючи на спробу армії РФ замести сліди, українці встигли забрати ключові компоненти збитого безпілотника С-70 для аналізу, який, ймовірно, буде дуже незручним для росіян.

В Forbes додали, що західні інженери можуть отримати інформацію, яка певною мірою зведе нанівець можливості С-70 щодо забезпечення його скритності, і ці БПЛА стануть менш корисними.

Також передбачається, що, якщо Захід зможе побачити, як працює С-70 "Охотник", він зможе отримати досить гарне уявлення і про те, як перемогти Су-57.

У виданні пояснили чому росіяни хотіли знищити уламки свого новітнього БПЛА "Іскандером". Ймовірною причиною назвали їхнє бажання приховати власну брехню щодо досягнень у сфері малопомітності.

"З огляду на російську культуру, цілком можливо, що навіть старші командири не знають про ці недоліки. Можливо, російське керівництво ось-ось дізнається, що їхній дорогий і розрекламований безпілотник-невидимка насправді зовсім не "стелс". І дізнаються вони це, прочитавши в ЗМІ", - підсумували в Forbes.

Дрон збили 5 жовтня в районі Костянтинівки Донецької області. У Росії залишилось лише кілька таких безпілотників, пише Forbes. Тепер один з них або його уламки перебувають в українських військових.

Видання зазначає, що поки незрозуміло, що стало причиною падіння безпілотника. На відео збиття БПЛА зафіксовано військовий літак, який випустив ракету по "Охотніку", унаслідок чого він звалився на землю. "Охотнік" міг збити як український винищувач, так і самі росіяни.

"Якщо "Охотнік" був несправний, росіяни могли віддати перевагу збити його, а не ризикувати тим, що він впаде на українську територію практично неушкодженим", - зазначає Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни збили БПЛА "Охотник" і випустили "Іскандер", щоб знищити уламки - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі