четвер, 20 жовтня 2022 11:29

Обстріл Бурштинської ТЕС: СБУ "спакувала" горе-блогера

Обстріл Бурштинської ТЕС: СБУ "спакувала" горе-блогера
Блогер виклав в мережу зняте ним відео наслідків обстрілу ТЕС, бо хотів більше підписників. Фото: скріншот з відео

Служба безпеки України затримала блогера, який зняв та оприлюднив відео обстрілу Бурштинської теплоелектростанції на Івано-Франківщині.

Зробив це задля збільшення кількості підписників, повідомила пресслужба СБУ 20 жовтня.

"Блогер відзняв на відео наслідки влучань ракет по об'єкту критичної інфраструктури та розмістив його у своєму Тelegram. Відео підхопив Тelegram-канал, який має мільйонну аудиторію. А через 7 хвилин результати обстрілу вже були у російських пропагандистів", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа на Бурштинській ТЕС: в Івано-Франківській ОВА дали нові подробиці

Встановлений блогер не є коригувальником і не мав наміру сприяти ворогу. Після спілкування зі спецслужбою він усвідомив, що відео влучань може використати РФ для коригування точності ударів, додали в СБУ.

Відомство вкотре нагадало, що соцмережі моніторять не лише російські блогери-"військкори", але й кадрові військові. Коригування ворожого вогню є злочином і карається законом.

"Вороги враховують інформацію з відкритих українських джерел під час планування своїх дій. Служба безпеки вкотре наголошує на забороні знімати та оприлюднювати відео наслідків влучань ворожих ракет і дронів по військових об'єктах і цивільній критичній інфраструктурі", – підсумували в СБУ.

19 жовтня під час масованого обстрілу України російські загарбники поцілили у Бурштинську теплоелектростанцію.

На станції виникла пожежа, яку ліквідували рятувальники. Жертв немає. Дорога біля Бурштинської ТЕС була тимчасово перекрита.

Зараз ви читаєте новину «Обстріл Бурштинської ТЕС: СБУ "спакувала" горе-блогера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі