середа, 19 жовтня 2022 09:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Обмін полоненими: як відбувається та кого РФ найактивніше намагається забрати

Обмін полоненими: як відбувається та кого РФ найактивніше намагається забрати
РФ найактивніше намагається забрати з українського полону здебільшого офіцерів і пілотів. Фото: ілюстративне, lb.ua

Російська Федерація найактивніше намагається забрати з українського полону здебільшого офіцерів і пілотів.

Країна-загарбниця надсилає запити на їхнє повернення. Водночас у Росії значно менший попит на звільнення з полону представників ОРДЛО. Про це сказав представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов "24 каналу".

Він також повідомив, що після великого обміну полоненими, коли Україна повернула додому 215 захисників і захисниць, обміни відбуваються ледь не щотижня.

"Це групи і по шість осіб, і по 20. 17 жовтня було 108. Це динаміка. Ми не можемо говорити, що так буде постійно і завжди, але це процес, який запущений. Паралельно ведуться складні переговори одразу по кількох епізодах. Думаю, найближчим часом побачимо ще результати", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських "чмобіків" направляють в атаку, де вони і помирають – Гайдай

Додав, що регулярно відбуваються також обміни і повернення тіл загиблих українських військових. Нещодавно до України було повернуто тіла 62 загиблих.

Юсов звернув увагу на те, що у світовій практиці були обміни "всіх на всіх". Однак йдеться про період уже після завершення гострої фази конфлікту.

"Ми говоримо про людей, про людські долі, іноді взагалі про тих, хто не мав би взагалі знаходитись у полоні. Також про тих ув'язнених, які у в'язницях перебували вже задовго до повномасштабного вторгнення. Ми говоримо, щоб вони забирали всіх росіян, а ми забираємо всіх наших. Обов'язково до цього прийде. Говорити детально про це зараз не можна, але робота ведеться", – поінформував представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

У Росії продовжують дивувати заявами щодо так званої часткової мобілізації, яку диктатор Володимир Путін оголосив 21 вересня. Очільник Калінінського району РФ Сергій Петриченко запропонував всім, хто не хоче мобілізуватися, "змінити стать" і "перейти до іншої категорії".

Мобілізовані солдати з РФ прибувають на територію Донеччини та на інші напрямки. Росія поповнює втрати, яких зазнала в Україні. Мобілізація призведе до створення нових військових формувань на території Росії, в ефірі національного телемарафону розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими: як відбувається та кого РФ найактивніше намагається забрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі