субота, 15 жовтня 2022 20:57

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ тим, хто не хоче мобілізуватися, запропонували змінити стать

В РФ тим, хто не хоче мобілізуватися, запропонували змінити стать
Очільник Калінінського району РФ Сергій Петриченко запропонував всім, хто не хоче мобілізуватися, "змінити стать" і "перейти до іншої категорії". Фото: Defense Express

У Росії продовжують дивувати заявами щодо так званої часткової мобілізації, яку диктатор Володимир Путін оголосив 21 вересня.

Очільник Калінінського району РФ Сергій Петриченко запропонував всім, хто не хоче мобілізуватися, "змінити стать" і "перейти до іншої категорії". Про це він заявив російському виданню "Фонтанка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РФ мобілізували пілота просто з літака, пасажирів вигнали: відео

"Ми маємо повністю відновити військовий облік і зібрати всі дані на мешканців району чоловічої статі. Якщо людина не чоловічої статі, вона може про це заявити, змінити стать і перейти в іншу категорію або вжити інших заходів", – заявив Петриченко.

Він також прокоментував ситуацію, коли поліцейські з працівниками військкомату й чиновниками ловлять чоловіків біля будинків і вручають повістки.

"У нас відбувається якийсь вир. Направляється повістка, громадянин її отримує і кидає у сміттєвий бак. А ми повинні встановити: де цей громадянин, скільки у нього дітей, чи є захворювання, чи проходив він навчання, можливо, має бронь, чи він став айтішником, чи є працівником оборонної галузі. Необхідна актуалізація інформації", – додав Петриченко.

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію. Призиватимуть росіян, які перебувають у запасі. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії.

Призову на військову службу нібито підлягають лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності й відповідний досвід.

Зараз ви читаєте новину «В РФ тим, хто не хоче мобілізуватися, запропонували змінити стать». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі