понеділок, 07 листопада 2022 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Потрібно уважніше читати ‒ українська дипломатка розповіла Папі Римському про "гуманізм росіян"

Потрібно уважніше читати ‒ українська дипломатка розповіла Папі Римському про "гуманізм росіян"
На слова Папи Римського Франциска про "гуманізм росіян" відповіла посол України в США Оксана Маркарова. Фото: varta1.com.ua

Папа Римський Франциск, мабуть, "якось неуважно читав" Достоєвського.

Так на слова понтифіка про "притаманний росіянам гуманізм" відреагувала Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова. Про це вона написала у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон попросив Папу Римського набрати Путіна й Гундяєва

За словами дипломатки, інакше Папа не дивувався б жорсткості росіян, яка якраз їм природньо притаманна.

"А декілька інших творів російських письменників і поетів, включно з Пушкіним, Купріним, Булгаковим, як і навіть поверхневе вивчення правдивої історії нашого регіону, показало би що гуманізмом не пахло в Московії. Ні при Івані Грозному в 1547-му, ні в 1708, коли було брутально вирізано Батурин, ні після того…", ‒ наголосила Маркарова.

Папа Римський Франциск не вірить у жорстокість російського народу, тому що "російський народ – це великий народ". Про це Папа сказав на прес-конференції на борту літака після повернення з Королівства Бахрейн, повідомляє агентство ANSA. "Я дуже ціную російський народ та російський гуманізм. Згадайте Достоєвського, який і донині надихає нас, християн", – зазначив він.

Папі Римському Франциску "осоружні" дії Росії. Про це він прямо говорив у розмові з патріархом Російської православної церкви Кирилом. Католицький релігійний лідер закликав останнього не ставати прислугою президента РФ Володимира Путіна. Про це в інтерв'ю програмі "По суті" розповів архієпископ і митрополит Філадельфійський, член Постійного Синоду УГКЦ, президент Українського католицького університету Борис Гудзяк.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно уважніше читати ‒ українська дипломатка розповіла Папі Римському про "гуманізм росіян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі