субота, 21 жовтня 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Вночі Росія вдарила по Україні ракетами та дронами: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Вночі Росія вдарила по Україні ракетами та дронами: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Вночі проти 21 жовтня російські загарбники завдали чергового авіаційно-ракетного удару по Україні.

Ворог застосував керовані авіаційні ракети Х-59, крилаті ракети "Іскандер-К" та ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки зараз уточнюється, повідомив вранці Генеральний штаб Збройних сил України.

Росіяни минулої доби цинічно завдали ракетного удару по школі в Костянтинівці Донецької області, будівля навчального закладу майже повністю зруйнована.

Загалом ворог завдав дев'ятьох ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали школа, багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 16 населених пунктів Луганської, Донецької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем ворога опинилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська проводять операції на лівому березі Дніпра у Херсонській області

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося понад 100 бойових зіткнень. У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські воїни відбили понад 20 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки Харківської області, а також близько п'яти атак біля Надії Луганської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони не допустили втрат позицій в районі Невельського Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили всі атаки противника в районах Богданівки та Хромового. Також ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Кліщіївки Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб оточити Авдіївку, але українські воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Новокалинового, Степового та Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські захисники відбили близько 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки загарбників в районах Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі населеного пункту Полтавка Запорізької області. Також противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотирьох - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ противника.

20 жовтня російські війська відновили наступ у районі Авдіївки та незначно просунулися вперед, незважаючи на значні втрати техніки та особового складу.

Той факт, що російські війська перегрупувалися та відновили наступ, свідчить про те, що або російські війська вважають, що вони реально можуть взяти Авдіївку, або що російське військове командування погано визначає пріоритетність наступальних операцій не рахуючись із втратами, йдеться у черговому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Вночі Росія вдарила по Україні ракетами та дронами: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі