неділя, 10 вересня 2023 06:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Вночі Росія атакувала Київ дронами: збито понад 20 безпілотників

Вночі проти 10 вересня російські терористи знову атакували Київ ударними дронами.

За попередніми даними, це були баражуючі боєприпаси типу Shahed. Їх випустили по столиці кількома групами. Про це у Telegram повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, українським силам протиповітряної оборони вдалося знищити понад два десятки ворожих БпЛА.

Автор: t.me/VA_Kyiv
  У Києві падали уламки російських дронів
У Києві падали уламки російських дронів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Картина нерадісна" – чи буде РФ масовано бити ракетами по Україні взимку

Однак, уламки дронів упали в кількох районах столиці.

Автор: t.me/VA_Kyiv
  У Києві уламки ворожих дронів пошкодили автомобілі
У Києві уламки ворожих дронів пошкодили автомобілі

"В Шевченківському вони пошкодили квартиру в багатоповерхівці. Але більшість уламків впали на відкриту, незабудована територію. Пошкоджені автомобілі, тролейбусні лінії електропередач, дорожнє покриття. На цей момент відомо про одного постраждалого, без загрози життю. Дані оперативного зведення уточнюються", ‒ зазначив Попко.

За інформацією міського голови Києва Віталія Кличка, окрім Шевченківського, падіння уламків ворожих дронів зафіксовано також у Святошинському, Подільському та Солом'янському районах столиці.

"У Подільському районі один постраждалий. Гостра реакція на стрес. Медики надають допомогу на місці", ‒ зазначив Кличко.

Україна готується до ймовірних російських ударів по енергетичний інфраструктурі восени та взимку. Мінімізувати шкоду від ворожих атак можуть новітніші комплекси протиповітряної оборони.

У ніч проти 8 вересня російські окупанти атакували Миколаївську та Одеську області 20 дронами Shahed-136/131. Сили протиповітряної оборони знищили 16 із них, повідомив уранці 8 вересня Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Вночі Росія атакувала Київ дронами: збито понад 20 безпілотників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі