вівторок, 08 березня 2022 21:54

"Ніякого натяку на зелений коридор": гумконвой, який їхав до Маріуполя, обстріляли з "Градів"

"Ніякого натяку на зелений коридор": гумконвой, який їхав до Маріуполя, обстріляли з "Градів"
Гумконвой обстріляли з градів - подробиці. Фото - Україна молода

Російські окупанти обстріляли "Градами" гумконвой, який їхав до Маріуполя територією Запорізької області. Спершу колона з гуманітарною допомогою зникла. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Гум конвой в Маріуполь. Стисло. Годину тому пропав з радарів. Добра новина, ГК знайдено. Попали під прицільний обстріл російських окупантів з Градів. Але, все добре. Всі живі – вантаж не постраждав. Зараз вантаж рухається на безпечну стоянку.

Погане – сьогодні ГК в Маріуполі не буде. Ніякого навіть натяку на зелений коридор. Ніякого натяку режиму тиші. Чергова мскльска пастка", - наголосив Петро Андрющенко.

Задля того, щоби попередити провокації з боку окупантів - маршрут руху гумконвою змінювали. Кінцевий пункт прибуття допомоги був засекречений - проте окупанти все-таки здійснили авіаналіт на гуманітарний конвой.

"Сьогодні ми їх трохи переграли з маршрутом, але цього виявилось замало. Цікава деталь – авіаналіт та прицільне бомбування офісу "Червоного хреста". Це не співпвадіння. Місце прибуття ГК свідомо було засекречене. Тому окупанти цілком логічно вирішили що він поїде на склади Червоного хреста. Тому й така ціль. У підсумку, все це просто немає назви. Рівень нелюдянності просто зашкалює.

Важко. Але надія є. Над проведення ГК працює надвелика команда від глави Донецької ВЦА та мера, до людей на місцях, хто веде ГК коз'їми тропами в обхід окупантів. Нажаль, наша підірвана інфраструктура ускладнює рух. Але ми не втрачаємо надії. Важко. Біль. Лють. Стоїмо. Х*й ім а не Маріуполь!" - написав Андрющенко.

Ворожа ракета влучила у шкільний стадіон на Дніпропетровщині. Це сталося у селі Григорівка, Васильківського району. Ракета прилетіла зі сторони Пологів Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «"Ніякого натяку на зелений коридор": гумконвой, який їхав до Маріуполя, обстріляли з "Градів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі