середа, 01 лютого 2023 22:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Нікому не дамо послаблювати Україну" – Зеленський прокоментував масовані обшуки

"Нікому не дамо послаблювати Україну" – Зеленський прокоментував масовані обшуки
Президент Володимир Зеленський зробив заяву про обшуки СБУ, ДБР в Україні. Фото: скріншот з відео

1 лютого 2023 року в Україні плідний день – плідний у протистоянні тим, хто навіть зараз намагався послаблювати Україну.

Сьогодні Службою безпеки України, ДБР, Бюро економічної безпеки та прокуратурою в межах відкритих кримінальних проваджень проведено десятки обшуків та інших дій у різних регіонах нашої країни. Про це у традиційному вечірньому відеозверненні сказав президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

Глава держави подякував всім правоохоронцям, які сьогодні продемонстрували силу права і держави. Він також подякував уряду України – за оперативне кадрове реагування.

"Зокрема, сьогодні було звільнено керівників митниці. Щодо частини цих звільнених розпочато дисциплінарні провадження. На жаль, у деяких сферах тільки так можна гарантувати законність – змінюючи керівників разом із впровадженням інституційних змін. Змінюючи настільки, наскільки необхідно, щоб врешті люди не бруднилися на посадах", – зазначив він.

Український лідер нагадав, що сьогодні ж Службою безпеки України, ДБР, Бюро економічної безпеки та прокуратурою в межах відкритих кримінальних проваджень проведено десятки обшуків та інших дій у різних регіонах і щодо різних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони відреагували на обшуки у колишніх посадовців

"Я не хочу давати політичних оцінок, які можуть бути використані цими особами в інтересах свого захисту. Але я бачу з реакції в суспільстві, що люди підтримують дії правоохоронців. Отже, рух до справедливості відчувається. І справедливість буде забезпечена", – наголосив він.

За словами Зеленського, особливо важлива чистота процесів у структурах Міністерства оборони та загалом сил оборони.

"Будь-яке внутрішнє постачання, будь-які закупівлі – усе має бути абсолютно таким же чистим і чесним, як зовнішнє постачання для нашої оборони. Хто цьому заважатиме, той не залишиться у відповідних структурах", – сказав президент.

Окрема подякував Зеленський працівникам Національної поліції України, які швидко відреагували на ганебні факти, про які стало відомо вчора.

"Факти знущань з дівчат. Розпочато кримінальне провадження. Є перші затримання зловмисників. Процесуальні дії тривають. Насильству в Україні місця не буде", – підкреслив президент України.

Служба безпеки України і Бюро економічної безпеки обшукали будинок олігарха Ігоря Коломойського. СБУ викрила масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом Укрнафти та Укртатнафти.

Державне бюро розслідувань обшукало в.о. голови податкової служби Києва Оксану Датій. Виявили список бажань, серед яких: заробити мільйон доларів, соболина шуба та годинник Breguet.

Також обшукали колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Кабінет міністрів звільнив голову Державної митної служби Вячеслава Демченка і двох його заступників.

Також сьогодні обшукали народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадима Столара.

Зараз ви читаєте новину «"Нікому не дамо послаблювати Україну" – Зеленський прокоментував масовані обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі