середа, 01 лютого 2023 11:24

У депутата від ОПЗЖ Столара також ідуть обшуки
Оновлено

У депутата від ОПЗЖ Столара також ідуть обшуки
У народного депутата ОПЗЖ Вадима Столара два дні поспіль проходили обшуки: 31 січня та 1 лютого. Фото: СБУ

1 лютого у будинку депутата, обраного від партії "Опозиційна платформа – За життя", бізнесмена-забудовника Вадима Столара також ідуть обшуки.

Про це у середу повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко. Слідчі дії проводять у справі про фінансування тероризму.

"У Столара обшуки. Обшук проводить Служба безпеки України. Фінансування тероризму. Зараз і дізнаємось, а за що останні роки був банкет", – написав він.

Сам народний депутат поки що не коментує слідчі дії.

Пізніше стало відомо, що обшуки у Столара проходять другий день.

21 січня його не випустили з України при спробі виїхати за кордон. У прикордонників кажуть, що по Столару наразі стоїть заборона на виїзд. Депутат повʼязаний щонайменше з чотирма компаніями-забудовниками. Його діти навчаються в Монако.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Авакова прийшли з обшуками: що відомо

Нещодавно Столар потрапив у так званий батальйон "Дубай". Поки в Україні триває повномасштабна війна з Росією, чимало політиків гріються на пляжах в ОАЕ. Найбільше прихильників такого відпочинку серед колишньої проросійської партії ОПЗЖ.

Столар є депутатом і членом комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Був депутатом Київської обласної ради V скликання від блоку "Наша Україна", депутатом Київської міської ради VII скликання як самовисуванець у 2014 році.

Нардепа Столара пов'язують з будівельною аферою "Еліта-центр". На початку "нульових" майже 2 тис. осіб придбали квартири у житловому комплексі, який так і не побудували. Крім цього, зі Столаром пов'язують будівництво торговельно-офісного центру над метро "Театральна".

Після того, як Віталій Кличко став мером столиці, Столара деякий час називали "сірим кардиналом Києва". Мовляв, саме він керував містом.

1 лютого у будинку українського олігарха Ігоря Коломойського правоохоронці проводять обшуки. Розслідування стосується махінацій щодо Укртатнафти та Укрнафти, пишуть українські ЗМІ з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах.

Сьогодні у колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова також пройшли обшуки.

Раніше повідомляли, що нардепи з колишньої ОПЗЖ Вадим Столар та Ігор Абрамович виїхали з України і мешкають на Лазуровому узбережжі Франції, у Ніцці.

15 вересня Верховний суд відхилив скаргу ОПЗЖ на її заборону, партію остаточно заборонили.

Зараз ви читаєте новину «У депутата від ОПЗЖ Столара також ідуть обшуки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі