неділя, 25 грудня 2022 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Небезпека з моря ‒ скільки ракет Росія націлила на Україну

Російська Федерація збільшила кількість своїх військових кораблів у Чорному морі.

Станом на 25 грудня там на бойовому чергуванні перебуває до 13 ворожих кораблів. Чотири з них ‒ носії "Калібрів" загальним залпом 24 крилатих ракети. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Окрім того, у Середземному морі перебуває дев'ять російських кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет. Їхній загальний залп – 72 "Калібри".

Автор: t.me/ukrainian_navy
  Росія збільшила кількість своїх військових кораблів у Чорному морі
Росія збільшила кількість своїх військових кораблів у Чорному морі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи посиляться російські обстріли на свята ‒ у ЗСУ розповіли

"В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні один корабель", ‒ ідеться у повідомленні.

В ВМС також зазначили, що за добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою пройшли 33 судна до Азовського моря, з них чотири рухалось з протоки Босфор. А в напрямку Чорного моря – пройшло 29 суден, сім з яких продовжили рух до протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", ‒ ідеться у повідомленні.

Уранці 25 грудня вся Україна "почервоніла" від повітряної тривоги. Її оголосили у зв'язку з активністю ворожої авіації.

У Чорному морі тривалий час не було російських ракетоносіїв. Проте зараз корабельне угруповання ворога збільшилось до 11. Про це повідомила речниця об'єднаного координаційного центру "Південь" Наталя Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека з моря ‒ скільки ракет Росія націлила на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі