неділя, 18 грудня 2022 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Небезпека з моря: Росія нагнала кораблів з "Калібрами"

Небезпека з моря: Росія нагнала кораблів з "Калібрами"
На 18 грудня у Чорному морі немає російських ракетоносіїв. Фото: armyinform.com.ua

У Чорному морі станом на 18 грудня на бойовому чергуванні перебуває до восьми російських військових кораблів.

Серед них немає носіїв крилатих ракет, повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Зате є носії "Калібрів" у Середземному морі. Там РФ тримає дев'ять кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет. Їхній загальний залп – 72 ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи приїдуть в Україну Patriot: Зеленський відповів

"В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до двох кораблів", ‒ йдеться у повідомленні.

У ВМС України також інформують, що за добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою до Азовського моря пройшли вісім суден. Одне з них рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря пройшли шість суден. Два з них продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", ‒ наголошують в українських ВМС.

Минулої доби, 17 грудня, російські окупанти завдали по території України п'ять ракетних ударів. Також здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Загроза авіаційних і ракетних ударів зберігається на всій території України. Про це попередив Генштаб Збройних сил України.

Президент Володимир Зеленський закликав союзників надати для Україні надійний щит ППО. У вечірньому відеозверненні наприкінці 297-го дня війни глава держави також подякував тим партнерам, які допомагають Україні давати відсіч російській агресії.

Зараз ви читаєте новину «Небезпека з моря: Росія нагнала кораблів з "Калібрами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі