понеділок, 08 серпня 2022 18:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали ім'я "азовця", якого хотіли убити кілери з РФ

Назвали ім'я "азовця", якого хотіли убити кілери з РФ
Сьогодні СБУ затримала кілерів, які планували убивство українського військового. А також хотіли ліквідувати міністра оборони Олексія Резнікова та керівника ГУР Кирила Буданова. ФОТО: СБУ

Кілери зі спецслужб РФ полювали на ветерана полку "Азов" із позивним "Боцман". Планували його ліквідацію.

Ім'я "азовця" – Сергій Коротких, повідомляє ТСН.ua з посиланням на інформацію, отриману в одній із спецслужб України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін – кілер": казахстанський боксер підтримав Україну у війні з Росією

"За нашими даними, йдеться про "Боцмана", Коротких", – повідомило джерело видання.

Сергій Коротких народився у російському місті Тольятті, але згодом із батьками переїхав до Білорусі. Служив у білоруському війську у 1992–1994 роках. Після цього вступив до школи КДБ, з якої був виключений за два роки за участь в опозиційній ході та сутичках із міліцією.

За якийсь час Сергій Коротких переїхав до Росії та вів там націоналістичну діяльність. Навесні 2014-го перебрався до України та воював у складі тоді ще батальйону "Азов". У 2015–2017 роках керував відділом охорони об'єктів стратегічного значення при департаменті Державної служби охорони МВС України.

Кілерів, які планували вбивство державних діячів України, затримали сьогодні працівники СБУ. Арештовані чоловіки працювали із Головним розвідувальним управлінням Росії. За кожне вбивство куратори обіцяли їм від $100 тис. до $150 тис.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ім'я "азовця", якого хотіли убити кілери з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі