неділя, 14 серпня 2022 23:12

"Наша авіація там добре працює" - Жданов проаналізував ситуацію на Херсонщині

"Наша авіація там добре працює" - Жданов проаналізував ситуацію на Херсонщині
ЗСУ готують контрнаступ на Херсонщині. Фото: eastnews.ua

Збройні сили України знищуватимуть понтонні переправи, зведені російськими окупантами.

І таким чином не даватимуть переправляти боєприпаси, пальне та їжу для російського угруповання військ з лівого на правий берег Дніпра в Херсонській області. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти в Херсоні – у паніці, їхнє командування повтікало

"Ми продовжуємо завдавати ударів як авіаційних, так і артилерійських, по запасах, складах. Кожен день один - два склади, пункти управління. Дуже добре попрацювали по російських системах ППО і наша авіація тепер там більш-менш вільно літає і завдає в день по кілька вогневих ударів по противнику. Авіація, до речі, набагато могутніше, ніж артилерія, і може зносити великі об'єкти. Вона може завдавати ударів по площах з досить високою ефективністю", - сказав він.

За його словами, російські війська досі не визначилися з подальшим планом дій – готуватися до оборони для утримання позицій або штурмових рухів для просування територією України.

Раніше стало відомо, що Росія приготувала артилерію на півночі Криму для боїв за Херсонську область. У Кремлі поставили завдання захопити всю територію прикордонного із Кримським півостровом регіоном.

Російські війська перекидають сили в Херсонську й Запорізьку області для підсилення. За словами генерала Дмитра Марченка, готуються до контрнаступу ЗСУ.

Марченко каже, що російським окупантам не вдається спланувати наступ на Миколаїв. Водночас агресори продовжують його імітувати.

Зараз ви читаєте новину «"Наша авіація там добре працює" - Жданов проаналізував ситуацію на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі