четвер, 03 червня 2021 17:33

Наруги не було: убивці Дарини Лук'яненко залишили чинним вирок

Наруги не було: убивці Дарини Лук'яненко залишили чинним вирок
Суд залишив чинним вирок суду першої для убивці 11-річної Дарини Лук'яненко на Одещині – Микола Тарасов проведе за гратами 15 років. Фото: Пушкінська

Вирок убивці 11-річної Дарини Лук'яненко з Іванівки на Одещині залишили без змін. 24-річний Микола Тарасов відбуватиме 15 років за ґратами за викрадення, замах на зґвалтування та умисне вбивство.

Таке рішення сьогодні, 3 червня, виніс Апеляційний суд Одеси. Засідання було закритим.

Рідні Дарини оскаржували вирок у частині виправдання Тарасова за статтею "Наруга над тілом". На довічному терміні в апеляції не наполягали. На ньому наполягала прокуратура. Але обидві скарги не були задоволені, розповів Gazeta.ua адвокат Лук'яненків Рубен Степанян.

"Суд детально вивчив матеріали справи, вислухав апеляційні скарги, виступив адвокат Тарасова. Судді відмовили в задоволені обох апеляційних скарг. Чи подаватиме касацію прокуратура - поки невідомо. Але батько Дарини сказав, що наша сторона не буде. Сподівалися на інше рішення в апеляції. Але гадаю, судді першої інстанції перед винесенням вироку консультувалися з апеляцією", - розповів адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грав і міняв свідчення: невідоме досі зі справи про вбивство Дарини Лук'яненко

У частині морального позову суд також залишив вирок без змін - 800 тис. грн. Також Тарасов має виплатити родичам орієнтовно 36 тис. грн за поховання дівчинки й 117 тис. грн у бюджет за судові витрати.

Чим мотивували своє рішення судді в апеляції - невідомо. Зачитали тільки резолютивну частина.

Тарасов залишатиметься в СІЗО, поки не отримає повний текст вироку суду. Де відбуватиме покарання - буде відомо згодом.

24-річного Миколу Тарасова з райцентру Іванівка на Одещині засудили на 15 років в'язниці в Роздільнянському райсуді 21 січня. Перед засіданням Микола Тарасов заявив: дівчинку не вбивав. І почав різати собі горло. Йому надали допомогу й повернули в залу засідання. Його визнали винним у викраденні, замаху на зґвалтування та умисному вбивстві односелиці 11-річної Дарини Лук'яненко. Але виправдали за статтею "Наруга над тілом". Засудили до 15 років за ґратами. Також Тарасова зобов'язали виплатити батькові Дарини понад 36 тис. грн відшкодування матеріального збитку й 800 тис. грн - морального. Окремо має покрити процесуальні витрати - 117 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Наруги не було: убивці Дарини Лук'яненко залишили чинним вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі