четвер, 28 січня 2021 07:05

Убивці Дарини Лук'яненко дали 15 років

24-річного Миколу Тарасова з райцентру Іванівка на Одещині визнали винним у викраденні, за­маху на зґвалтування та умисному вбивстві односельчанки 11-річної Дарини Лук'яненко. Засудили до 15 років за ґратами.

Також Тарасова зобов'язали виплатити батькові Дарини понад 36 тис. грн відшкодування матеріального збитку і 800 тис. грн — морального. Окремо має покрити процесуальні витрати — 117 тис. грн. Таке рішення винесла колегія суддів Роздільнянського районного суду 21 січня.

Перед засіданням Микола Тарасов заявив — дівчинку не вбивав. І почав різати собі горло.

— Сьогодні я помру і поставлю крапку. Я, а не суд, — сказав.

Його скрутили конвоїри. Для надання медичної допомоги повезли в лікарню. Чим різав себе — так і не знайшли. Після того засідання продовжилося. Вирок читали майже 3 год. З нього стало відомо, що Тарасов визнав провину частково. Зізнався в убивстві дівчинки, але запевнив, що не мав наміру її ґвалтувати. На злочин зважився, щоб підставити батька, який мав судимість за зґвалтування. Той, мовляв, його постійно принижував. Зокрема, прилюдно — на ринку, де працювали його батьки і батьки Дарини.

— Мене особливо вразило, що Тарасова виправдали за статтею наруга над тілом. Він викинув труп у стічну яму з лайном і прикидав сміттям із двору — і це не наруга, — говорить Рубен Степанян, адвокат Лук'яненків. — Це окремий злочин, який він спланував. А після — пішов бавитися в комп'ютерні ігри. Якщо не мав на меті поглумитися над тілом, то мав би закопати в землю.

Дарина — молодша донька в родині Наталії та Сергія Лук'яненків.

Закінчила п'ятий клас, була відмінницею, старостою класу. ­Займалася в танцювальному гуртку в школі. Туди поспішала в день зникнення 13 червня 2019-го. Дарину цілодобово шукали півтисячі людей. Знайшли 19 червня у вигрібній ямі вуличного туалету Тарасових. До ніг дівчинки були прив'язані п'ять каменів.

Рідні Дарини та прокуратура не згодні з вироком. Готують апеляцію й вимагатимуть довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Убивці Дарини Лук'яненко дали 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі