середа, 01 березня 2023 21:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Наєв прокоментував ефективність роботи ППО України

Наєв прокоментував ефективність роботи ППО України
Українські фахівці протиповітряної оборони стали більш професійнішими і компетентними, заявив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Фото: Міноборони

Станом на сьогодні відсоток збиття російських ракет ППО України дуже змінився і дорівнює – 80 відсотків.

В окремих випадках відсоток збитих ракет навіть перевищує цю позначку. Про це сказав командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який прокоментував ефективність роботи системи протиповітряної оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли ракетами Полтавщину: подробиці

"На даний час відсоток збиття ракет дуже змінився і дорівнює – 80 відсотків. І навіть більше в окремих випадках. Наші фахівці протиповітряної оборони стали більш професійнішими і компетентними", – зазначив він.

Водночас, за його словами, ворог теж змінює свою тактику та способи застосування засобів повітряного нападу.

"Тож ми проводимо аналіз після кожного удару. Цей аналіз надається і командири, відповідно, приймають такі рішення, щоб стійкість протиповітряної оборони була на найвищому рівні", – додав Наєв.

Під час масованих атак по території Україні російські окупанти змінюють часові проміжки між запусками ракет та дронів.

Хоча радикально нової тактики на сьогодні у ворога немає, росіяни міняють кількість застосованих снарядів та пору доби обстрілу, заявив 1 березня речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Ігнат також зазначив, що сьогодні вночі в Полтавській області збили щонайменше чотири дрони-камікадзе ворога.

Зараз ви читаєте новину «Наєв прокоментував ефективність роботи ППО України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі