субота, 16 квітня 2016 15:40

На Житомирщині екологічна катастрофа - не можна брати воду з річок

На Житомирщині екологічна катастрофа - не можна брати воду з річок
nbnews.com.ua

У Житомирській області оголосили надзвичайну ситуацію через забруднення річок Случ та Хомора. Про це повідомляють на сайті Баранівської райдержадміністрації.

"Суворо забороняється використовувати для будь-яких потреб воду з річок, поїти тварин, вживати в їжу рибу", - сказано в повідомленні.

У річки Хомора і Случ на території району потрапили невідомі речовини. Це спричинило масову загибель живих організмів, риби і раків. Повідомила "112" керівник Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галина Пилипчук.

"Є попередні висновки фахівців. Ймовірно підприємство з Хмельницької області скинуло в річку Хомору екологічно небезпечні викиди. Місцеве відділення національної поліції розпочало кримінальне провадження, щоб знайти винуватців", - розповіла Пилипчук.

Нагадаємо, в кінці березня фахівці "Київводоканалу" виявили загрозу потрапляння мінеральних добрив в Десну, яка забезпечує 60% водопостачання Києва. На наступний день головний санлікар Києва повідомив, що вода в річці Десна повністю відповідає стандартам. При цьому є забруднення води через Дніпровський водозабір.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині екологічна катастрофа - не можна брати воду з річок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі