вівторок, 01 листопада 2011 10:34

На Вінниччині у автослюсаря знайшли цілий арсенал зброї
6

30 жовтня у мікрорайоні Тяжилів Вінниці у місцевого автослюсаря правоохоронці виявили підпільний склад зброї. 39-річний чоловік зберігав: пістолети ТТ, "Маузер", револьвер системи "Наган", перероблений для стрільби патронами калібру 9 мм, "Форт 12 Г", дві гвинтівки Мосіна, дві пневматичні рушниці, рушницю невстановленого зразку з оптичним пристроєм, карабін СВТ-40, гранату Ф-1, 26 мінометних снарядів різного калібру, 119 гранатометних снарядів та 1095 патронів до різної зброї.

"Днями чоловік розвантажував зі своїх "Жигулів" боєприпаси, які знайшов в одній із лісосмуг Липовецького району. Коли переносив їх з машини, це помітив перехожий. Одразу зателефонував міліціонерам. Здивуванню дільничного інспектора, який перевірив достовірність інформації, не було меж. Виявилося, у своєму приватному будинку, на вулиці Савченка, чоловік влаштував цех з розбирання снарядів, мін, набоїв різного калібру. Відокремлюючи вибухову речовину від корпусів, збував металобрухт на пункти прийому", - розповів керівник прес-центру МНС на Вінниччині Олександр Кутовий.

У будинку затриманого під диваном, на шафах та у меблях виявили ще зброю сучасного зразка. У дитячій кімнаті під ліжком знаходилися електродетонатори, гвинтівки та патрони, а у серванті іншої кімнати – граната Ф-1.

"Затриманий пояснив, що зброя – це його захоплення з дитинства, він - колекціонер. Крім того, у нього є багато друзів – "чорних копачів" з різних куточків країни. Ті займаються пошуком раритетної зброї та вибухівки часів Другої світової війни. Він з ними спілкується по Інтернету та обмінюється знахідками. У більшості випадків затриманий свої знахідки викопував з-під землі або витягав з річки Південний Буг. Для цього йому стали у нагоді металошукач та магніти. Небезпечні знахідки чоловік в домашніх умовах розбирав, робив їх небоєздатними та безпечними для оточуючих та збував на ринку у Києві іншим колекціонерам зброї за 100-150 гривень. Як розповів начальник Тяжилівського відділу міліції Леонід Волос, у затриманого працівники міліції виявили інструкції по розбору боєприпасів будь-якого зразку та виробництва. Діючи за даним інструкціям чоловік робив свої знахідки безпечними ", - сказали у обласному прес-центрі МВС .

Порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині у автослюсаря знайшли цілий арсенал зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі