неділя, 30 жовтня 2022 11:32

Спецтема: Війна Росії проти України

На Україну націлені ракети ‒ ситуація в Чорному морі після ураження російських кораблів

Після ураження тральщика "Иван Голубец" на зовнішньому рейді в порту Севастополя росіяни посилюють протиповітряну й протипідводну оборону в Чорному морі.

30 жовтня там на бойовому чергуванні перебуває три ворожих носії крилатих ракет "Калібр". Їхній загальний залп – 24 ракети, повідомляють у командуванні Військово-морських сил ЗСУ.

В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації. На бойовому чергуванні тримає до трьох кораблів і катерів. А в Середземному морі нині перебуває 13 ворожих кораблів, з них п'ять ‒ носії крилатих ракет.

Автор: t.me/ukrainian_navy
  30 жовтня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває три ворожих носії крилатих ракет «Калібр»
30 жовтня у Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває три ворожих носії крилатих ракет «Калібр»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки російських кораблів уражено в бухті Севастополя ‒ розслідування експертів

"За добу в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Чорного моря – 38 суден, з них вісім продовжило рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря рухалися 33 судна, з них п'ять ‒ з протоки Босфор", ‒ ідеться в повідомленні.

У Військово-морських силах також наголошують, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі в акваторії Севастопольської бухти. Водночас заявила, що атаки БПЛА начебто "відбивають судна ЧФ Росії" й "жодні об'єкти не уражені". Окупанти казали, що "ситуація під контролем".

За непідтвердженою інформацією, під час "бавовни" у Севастопольській бухті зазнали пошкоджень кілька військових кораблів ЧФ РФ, а не один, як заявили окупанти. Навіть може бути пошкоджений фрегат, носій ракет "Кинджал" "Адмирал Макаров".

Зараз ви читаєте новину «На Україну націлені ракети ‒ ситуація в Чорному морі після ураження російських кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі