понеділок, 27 березня 2023 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

На території Білорусі змінилася кількість російський військових

На території Білорусі змінилася кількість російський військових
На території Білорусі продовжують тренуватися російські військові. Фото: ukrinform.ua

Кількість російських військових на території Білорусі зменшилася до 4 тисяч осіб.

Їх залучають до спільних російсько-білоруських навчань. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО відреагували на ядерну зброю у Білорусі

"Зараз, за нашими даними, трохи більше як 4 тисячі військовослужбовців збройних сил Росії перебувають на території Білорусі. Але вони в основному залучені або на спільних навчаннях, або ж до підготовки, яка триває у Білорусі", – розповів Демченко.

За його словами, підрозділи, які пройшли підготовку, Росія вивела з Білорусі на свою територію. Далі їх переправляють у зону бойових дій в Україні.

Російський диктатор Володимир Путін заявив про сховище для тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Сказав, що 1 липня "закінчиться будівництво" сховища.

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки не бачить жодних ознак, які б вказували на те, що Росія готується застосувати ядерну зброю. Так у Пентагоні оцінили заяви президента РФ Володимира Путіна про те, що Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «На території Білорусі змінилася кількість російський військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі