пʼятниця, 08 лютого 2013 16:52

На Рівненщині палав секонд-хенд: згоріло все, а ікони вціліли
5

Фото: Фото: Прес-служба МНС

У п'ятницю 8 лютого по обіді пожежники півгодини гасили магазин у райцентрі Здолбунів Рівненської області. Продавчиня "Секонд-хенду" вийшла на обід, а коли повернулася близько 13.25 – приміщення уже палало. Вогонь перекинувся на стелажі з одягом та меблі. Злякана жінка вибігла на вулицю і викликала пожежників.

Магазин вживаного одягу розташований у одноповерховій цегляній будівлі по вулиці Княгині Ольги. Окрім секонд-хенду у будинку працює також салон мобільного зв'язку, магазин із продажу вікон та дверей та дві продуктові крамниці, де торгують хлібом та м'ясом.

"З вікон секонд-хенду уже валив чорний дим - всередині повно легкозаймистих та горючих синтетичних речей. Продавці інших крамничок нервували, щоб вогонь раптом не перекинувся й на їхні кімнати", - розповідає Дмитро Мельник з прес-центру обласного управління МНС. – "Однак пожежу вдалося приборкати за півгодини. Хоча роботу вогнеборців сильно ускладнювала висока температура та задимленість".

Пожежники виносили зі згарища і складали на асфальті купи пошкодженого одягу, який перетворився на мотлох. Вогонь знищив вітрини, меблі та мікрохвильову піч.

"Як не дивно, у полум'ї вціліли дві невеличкі ікони – хоча на них навіть скла не було. Обидва образи майже не постраждали і не закоптилися", - додає Дмитро Мельник. – "Два місяці тому у Рівному уже був випадок, що горів житловий будинок, але ікона Богородиці залишилася неушкодженою".

Збитки від пожежі власники секонд-хенду іще не порахували. Весь товар у магазині зіпсутий. Причина загоряння поки невідома.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині палав секонд-хенд: згоріло все, а ікони вціліли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі