четвер, 22 вересня 2011 15:04

На Рівненщині митники "виловили" ікону XIX ст

Учора на українсько-білоруському кордоні в зоні відділу митного оформлення "Городище" Рівненської митниці правоохоронці виявили в громадянина Росії незадекларовану старовинну ікону. Вона була захована в багажнику його автомобіля "Шкода".

"Під час проведення митного огляду даного транспортного засобу в багажному відділенні серед особистих речей було виявлено ікону, виконану на дерев'яній основі. Вона була у футлярі, виготовленому з дерева та скла. На зворотній стороні ікони наявні нечіткі написи, одними з яких є дата " 1894г." та "1906г.". За попередніми висновками, вік ікони понад 100 років, про що свідчить і стан дерева, на якому написана ікона, зокрема, сколи та тріщини, а також пошкодження фарби", - розповіла Анастасія Сотнічук, інспектор із зв'язків з громадськістю Рівненської митниці..

Росіянин хотів пройти митний контроль "зеленим коридором". Він повідомив митників, що немає предметів, які підлягають декларуванню. Чоловік не мав документів, які б йому дозволяли вивезти ікону з України.

"За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Росіянина відпустили, а ікону вилучили. Буде проведено експертне дослідження історико-культурної цінності ікони. Після з'ясування усіх обставин справи, матеріали будуть передані до суду", - додали в Рівненській митниці.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині митники "виловили" ікону XIX ст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі