середа, 27 лютого 2013 15:48

На Полтавщині зрубали 77 дубів. Збиток оцінили у мільйон гривень

У посадці біля села Устивиця Великобагачанського району на Полтавщині троє чоловіків бензопилами та сокирами незаконно спиляли 77 дубів. Їх хотіли розпродати деревообробним підприємствам.

"Рубати з ранку почали. Та видно хтось із місцевих побачив і викликав міліцію. То дядьків по гарячим слідам і зловили. Люди говорять, затримані із сусіднього села Байрак. Чоловіки не відпиралися, знали, що незаконно у посадку полізли. Шкоди страшної наробили — дубів приблизно на мільйон гривень нарубали. У нас і раніше бувало заїжджав народ на незаконну вирубку. Але з такою масовістю перший раз стикаюся", - розповів Михайло Гречко, сільський голова Устивиці.

Автор: Фото: МВС
 

Зрубані дерева селяни перевезли на місцевий склад. Він цілодобово охороняється.

"Дуби лежатимуть там, доки триватиме слідство. Потім зберемо депутатів і будемо голосувати за те, щоб віддати дерево на розбудову у селі церкви Михайлу Архістратигу. Сама церква цегляна, але двері та віконні короби хочемо зробити дубовими. Щоб навіки стояли", - сказав Гречко.

Більше 20 років тому дубові посадки насадили за селом серед полів. Дерева стримують танення снігу на сільськогосподарських землях, запобігають пошкодженню ґрунту.

"Вирубувати такі дуби взагалі забороняється. Їх садили для інших цілей. Та це дуже цінна деревина. Того зловмисники сюди і лізуть", - підсумував Михайло Гречко.

Автор: Фото: МВС
 

У Полтавській обласній міліції розповідають, серед затриманих двом чоловікам по 43 роки, одному — 28.

"До суду вони знаходитимуться вдома. Чоловіки нікуди не тікають, дають вичерпні свідчення. Раніше за ними подібних правопорушень не спостерігалося", - сказав Юрій Сулаєв з Полтавської обласної міліції.

За рік у Полтавській області фіксують 5 — 10 випадків незаконного зрубу дерев. Найбільше спилюють акації та липи.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині зрубали 77 дубів. Збиток оцінили у мільйон гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі