субота, 10 грудня 2022 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

На Одещині без світла зараз 1,5 млн людей – Зеленський

На Одещині без світла зараз 1,5 млн людей – Зеленський
Енергетика в Україні в дуже поганому стані. Фото: Цензор

В Одеській області наразі дуже складна ситуація з електропостачанням.

Станом на цей час більш ніж 1,5 млн людей без світла. Підключена лише критична інфраструктура, під час вечірнього відеозвернення повідомив президент України Володимир Зеленський, інформує Gazeta.ua.

"На жаль, влучання були критичними, тому потрібен не просто час, щоб відновити електрику. Потрібні не години, а кілька днів – щонайменше. Будемо робити все, щоб пришвидшити відновлення", – розповів він.

Загалом російські терористи в ніч на суботу використали проти Одещини 15 "Шахедів". Нашим захисникам неба вдалося збити 10 дронів із 15.

"Ось це і є справжнє ставлення Росії до Одеси й одеситів – свідоме знущання, свідоме намагання привнести в місто катастрофу", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація дуже складна ‒ енергетики розповіли про наслідки російських ударів по Одещині

Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА повідомляє, що часу на відновлення енергооб'єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів. Мова йде не про дні, а навіть тижні і не виключено, що 2-3 місяці.

У зв'язку з цим мешканцям міста та області, які не можуть обходитися без електроенергії, рекомендують тимчасово виїхати з міста Одеси до Одеської області або за її межі, то це варто зробіть зробити.

У енергосистемі зберігається значний дефіцит. Є графіки відключень, найбільше у – у Львівській, Вінницькій, Київській, Тернопільській, Сумській, Закарпатській, Житомирській і Хмельницькій областях і в Києві.

Майже щодня у різних регіонах є обстріли, є ракетні атаки, атаки дронами. Майже щодня бувають влучання в енергооб'єкти.

"Але все ж таки наші енергетики й комунальники роблять дійсно героїчні речі, за тижні відновлюючи те, що взагалі-то вимагало б місяців роботи. І я дякую кожному й кожній, хто працює, щоб повернути світло та зберегти енергосистему", – повідомив Зеленський.

Російські війська вночі 10 грудня атакували об'єкти енергетичної інфраструктури на Одещині. Зафіксовано влучання та руйнування, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук. Внаслідок удару практично в усіх районах та громадах Одещини відсутнє світло.

Відключено від електроенергії всіх споживачів, окрім критичної інфраструктури. У місті є водопостачання та водовідведення, повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Зараз ви читаєте новину «На Одещині без світла зараз 1,5 млн людей – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі