четвер, 04 липня 2013 16:51

На Кіровоградщині під час чистки колодязя загинув чоловік

На Кіровоградщині під час чистки колодязя загинув чоловік
Фото: ДСНС

У селі Велика Чечеліївка Новгородківського району Кіровоградщини  загинув місцевий житель 37-річний Василь Марченко. Він чистив колодязь в односельчан. Як з'ясувалося, чоловік разом з напарником допомагав відкачати воду з 16-метрової криниці. При цьому застосовували бензомотопомпу. Під час відкачування води робітники помітили задимлення та спустилися у колодязь, щоб усунути несправність. Першим вибрався на поверхню напарник загиблого, якому стало зле. А інший почав втрачати свідомість і не встиг піднятися.

"Я про Василя сьогодні говорив із одним чоловіком з їхнього села. То каже, що все село сумує. Бо людина була дуже добра і безвідмовна. Мав "золоті" руки. Допомагав усім, хто б що не попросив. Колодязь чистили кілька чоловіків", - сказав Олександр Сириця, селищний голова Новгородківки, до якої входить Велика Чечеліївка.

Житель Новгородківки 54-річний Володимир Демяненко того дня приїжджав до своїх родичів у Чечеліївку.

"Я досі шокований і не можу відійти. Того дня якраз приїхав до свого дядька. Коли біжить сусідка, що живе через дорогу. В неї чистили колодязь. Кричить на ходу: "Володя, швидко подзвони рятувальникам чи куди, бо Вася унизу, мабуть помер. Його пробують витягти, але не виходить". Я подзвонив і прибіг до них у двір.  На поверхні було кілька чоловіків. Вони відкачали якраз сина господарів, який поліз у колодязь після Василя. У сина господарів вистачило сил крикнути: "Я втрачаю свідомість, витягуйте!". Його витягли вже ніякого але врятували. Василь залишався на дні колодязя. Ніяких ознак життя не подавав. Коли рятувальники його витягли, то він уже не дихав. Очевидно вдихнув газів і втратив свідомість. А може й водою захлинувся. Ну це вже встановлять експерти", - розповів Володимир Миколайович.

Встановлено, що чоловік отруївся вуглекислим газом, який накопичився у колодязі під час роботи мотопомпи, повідомляють у прес-службі державної служби з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області.

Похорони Василя Марченка перенесли на невизначений строк.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині під час чистки колодязя загинув чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі