неділя, 11 вересня 2022 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині росіяни погрожують розстрілювати місцевих жителів – Генштаб

На Херсонщині росіяни погрожують розстрілювати місцевих жителів – Генштаб
На тимчасово захоплених територіях, зокрема, Херсонської області, окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим. Фото: armyinform.com.ua

Через значні втрати російські загарбники поспішають провести так звану мобілізацію чоловіків на тимчасово захоплених територіях півдня України.

Зараз чоловікам там заборонено залишати населені пункти. Про це вранці 11 вересня повідомили в Генштабі Збройних сил України.

У відповідь на успішні дії ЗСУ російські загарбники проводять "контрзаходи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасників АТО викрадають одразу – окупанти лютують на Херсонщині

"На тимчасово захоплених територіях, зокрема Херсонської області, окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим. Забороняється в'їзд і виїзд і населених пунктів, запровадили комендантську годину. У Херсоні обшукують оселі мікрорайону Східний, звідки видно Антонівський міст. Місцевих жителів Каховки й Козацького російські військові попередили про вогонь на ураження в разі їх наближення до переправ", – ідеться в повідомленні.

Росіяни продовжують обстрілювати прифронтові міста й села. Минулої доби стріляли на Запорізькому напрямку біля Гуляйполя, Рівнопілля, Новосілок, Вільного Поля, Червоного й Малинівки.

На Південнобузькому напрямку обстрілювали райони населених пунктів Мирне, Степова Долина, Біла Криниця, Сухий Ставок, Любомирівка, Безіменне й Нова Зоря.

За добу на різних ділянках фронту на півдні українські військові просунулися на відстань від двох до кількох десятків кілометрів. Російські загарбники зазнали суттєвих втрат, повідомила 10 вересня в ефірі національного телемарафону керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Каховський міст через Дніпро на Херсонщині обвалився внаслідок точних ударів Збройних сил України. Це доводять супутникові знімки мосту.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині росіяни погрожують розстрілювати місцевих жителів – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі