пʼятниця, 09 вересня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині агент РФ планував диверсію

На Херсонщині агент РФ планував диверсію
СБУ затримала агента РФ, який сидів за вбивство. Фото: скріншот з відео

На Херсонщині нейтралізували російського агента, який мав встановити місце розташування позицій Збройних сил України та підірвати частину боєкомплекту.

Служба безпеки України викрила зловмисника та запобігла диверсійним діям, повідомила пресслужба відомства 9 вересня.

Зрадником виявився рецидивіст, який неодноразово був засуджений за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вбивство, за даними СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського танкіста посадили на вісім років

"У поле зору агресора чоловік потрапив через свої проросійські погляди, які висловлював серед оточуючих, зокрема, у кримінальних колах. За вчинення диверсії окупанти обіцяли своєму поплічнику "винагороду" у розмірі 30 тис. грн", – йдеться в повідомленні.

Під час затримання у зловмисника виявили мобільний телефон із контактами встановленого співробітника російських спецслужб.

Затриманому повідомлено про підозру у державній зраді. Також обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Україна повернула під свій контроль 700 кв. км, захоплених російськими військами. Ідеться про Харківський та Південнобузький напрямки, повідомили в українському Генштабі. У міноборони Росії випадково підтвердили успіхи наших Збройних сил на півдні України.

Успіх українського контрнаступу на півдні країни може приймати різні форми. Навіть не відвойовуючи значних позицій, Київ може домогтися прогресу й змусити Росію розкрити розташування своїх військ і баз постачання; зайняти оборонну позицію або відвести війська з інших регіонів країни, пишуть ЗМІ.

Уже до кінця 2022 року Україна може відкинути російські війська до позицій 23 лютого. Але для цього країни Заходу мають надати Україні необхідну кількість зброї, розповів американський генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині агент РФ планував диверсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі