субота, 24 вересня 2022 09:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На Харківщині окупанти скалічили двох дівчаток

На Харківщині окупанти скалічили двох дівчаток
Більше ніж 1164 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На ранок 24 вересня офіційна кількість дітей-жертв російської агресії за добу не змінилися – 391.

Однак побільшало скалічених – 773 дитини зазнали поранень різної тяжкості, повідомила пресслужба Офіса генпрокурора.

"23 вересня внаслідок обстрілу ворогом села Подоли Куп'янського району Харківської області поранено дві дівчинки віком 7 та 10 років", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Куп'янська росіяни пішли в наступ. ЗСУ зустріли їх вогнем – Синєгубов

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій – 400, Харківській – 231, Київській – 116, Миколаївській – 72, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 47, Дніпропетровській – 26.

"Ці цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях", – нагадало відомство.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2,5 тис. закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю, за даними ОГ.

27 лютого 2022 року російські окупаційні війська зайшли до Куп'янська і захопили місто. Мер міста Геннадій Мацегора перейшов на бік Росії.

8 вересня Збройні сили України підійшли до міста, російські війська почали виходити з Куп'янська в напрямку Вовчанська. 9 вересня ЗСУ вийшли на кордон міста. Вранці 10 вересня місто було звільнено.

Куп'янськ після звільнення нещадно обстрілюють росіяни. 22 вересня внаслідок обстрілу поранено двох дітей віком 7 та 13 років. 21 вересня через обстріл Куп'янська отримав поранення 13-річний хлопчик.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині окупанти скалічили двох дівчаток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі