понеділок, 05 серпня 2024 23:00

Спецтема: Війна Росії проти України

На двох напрямках ЗСУ поклали сьогодні 240 росіян і знищили купу ворожої техніки

На двох напрямках ЗСУ поклали сьогодні 240 росіян і знищили купу ворожої техніки
Українські воїни мужньо захищають Україну. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Із початку доби відбулося 108 бойових зіткнень.

Російські окупаційні війська найбільше атакували на Покровському і Торецькому напрямках. Українські воїни відбивають атаки росіян. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог завдав чотири ракетні удари, застосувавши чотири ракети, 36 авіаційних ударів, задіявши 43 керовані авіабомби, здійснив 558 ударів дронами-камікадзе і майже 3400 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння.

На Покровському напрямку з початку доби у районах Пантелеймонівки, Новоолександрівки, Воздвиженки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої та Яснобродівки відбито 24 наступальних і штурмових дії ворога. Тривають сім боєзіткнень.

"Наші війська вживають заходів з утримання визначених рубежів", - сказав Генштаб.

Втрати ворога, відомі на даний час, складають понад 150 ліквідованих і поранених окупантів.

Українські воїни знищили дві артилерійські системи окупантів, дві броньовані машини, три безпілотника, дві одиниці автомобільної і три - спеціальної техніки росіян. Також пошкодили дві ворожі ББМ, два автомобіля і три ворожі артсистеми окупантів.

Ворог за підтримки авіації 23 рази намагався вклинитися у нашу оборону на Торецькому напрямку. Протягом дня окупанти атакували позиції українських воїнів поблизу населених пунктів Північне, Торецьк і Нью-Йорк. 15 штурмів відбито, тривають вісім атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня здійснили чотири атаки поблизу Тихого і Вовчанська. Сили оборони успішно відбили три штурмових дії противника, триває одне боєзіткнення.

За попередньою інформацією, з початку доби втрати ворога склали 90 окупантів загиблими і пораненими, знищено шість російських артилерійських систем, бойову машину піхоти, 34 БпЛА, три одиниці спеціальної техніки та автомобіль. Крім того, пошкоджено шість артилерійських систем, вісім одиниць автомобільної і три одиниці спеціальної техніки ворога.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбили три атаки росіян у районі Петропавлівки, Берестового і Стельмахівки, триває одне боєзіткнення, ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку ворог атакував вісім разів, намагався просунутися у напрямку Макіївки, Тернів, Невського і у Серебрянському лісі. Точиться бій поблизу Тернів.

На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбивали десять штурмових дій ворога у районах Івано-Дар'ївки, Верхньокам'янського, Переїзного і Виїмки. Триває боєзіткнення.

На Краматорському напрямку було 11 бойових зіткнень. Окупанти активізувалися у районі Часового Яру та Іванівського. Шість спроб ворога потіснити нас з позицій виявились марними, триває п'ять атак. Ситуація контрольована, повідомив Генштаб.

На Курахівському напрямку було п'ять бойових зіткнень. Росіяни намагаються просунутися у районах Красногорівки, Георгіївки і Костянтинівки. Сили оборони відбивають дві атаки окупантів, три атаки росіяни вже провалили.

На Времівському напрямку було два боєзіткнення у напрямку Водяного і Роздольного. Всі ворожі штурми захлинулися.

На Оріхівському напрямку наші війська відбили одну атаку противника у напрямку Роботиного, ворог успіху не мав.

На Придніпровському напрямку наші воїни успішно відбили п'ять атак росіян на наші позиції.

"Слава українським воїнам. Слава Україні", - звертається Генеральний штаб ЗСУ.

За 893 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 584 090 осіб, 16 286 броньованих машин, 8417 танків, 365 літаків, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

23 липня на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «На двох напрямках ЗСУ поклали сьогодні 240 росіян і знищили купу ворожої техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі