четвер, 13 вересня 2012 09:36

На Донеччині 9-річний хуліган ледь не загинув, кидаючи каміння по поїздах

На Донеччині 9-річний хуліган ледь не загинув, кидаючи каміння по поїздах
Рани на обличчі та руках дитини загоюються швидко. Фото: ТСН

На Донеччині хлопчик, що жбурляв каміння в потяги, потрапив до реанімації. Дитині пощастило вижити, але зараз за здоров'я потерпілого борються лікарі.

Зараз 9-ти річний хлопчик у реанімації Донецького опікового центру. Лікарняною палатою для нього закінчилися дитячі пустощі. Разом із товаришем він жбурляв камінці в потяги, що проходили повз, повідомляє ТСН.

Хлопчик каже, що того дня старший друг наказав йому лізти на дах трансформаторної будки за камінцями: "Він попросив мене. Я поліз, подав йому перший камінь, другий, до третього доторкаюся, і мене починає бити струмом, ось так кидати хвилею і починають іскри йти майже до проводів", - розповів потерпілий Іван.

Від удару струмом хлопець знепритомнів. Товариш стягнув його з даху й побіг за дорослими. Каже, коли отямився, поруч стояла чотирирічна сестра. Хлопець з обпеченим обличчям та руками - повів її додому за два кілометри. Там його вже чекала "швидка". Санавіацією потерпілого доправили до Опікового центру з Красного Лимана до Донецька.

Еміль Фісталь, завідувач опікового відділення Інституту невідкладної та відновної хірургії ім.Гусака розповів: "Ми його в цей день прооперували, очистили рани і закрили їх штучною шкірою. На щастя, струм не пройшов через організм, через серце та інші життєво важливі органи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчину вбило струмом у річці

Рани на обличчі та руках дитини загоюються швидко. Тож, лікарі сподіваються, що пластичні операції хлопчику не знадобляться. Але батькам усе одно буде за що хвилюватися.

Вадим Довженко, керівник відділу кримінальної міліції у справах із неповнолітніми УМВС на Донецькій залізниці розповів: "Дії дітей за даний вид правопорушення передбачає собою дрібне хуліганство. У зв'язку з тим, що вік, з якого настає адміністративна відповідальність, діти не досягли, відповідальність понесуть їхні батьки".

Максимальний штраф за невиконання батьківських обов'язків - 51 гривня. Утім, якби діти поцілили в потяг і завдали збитків залізниці, заплатити довелося би значно більше – заміна склопакета коштує 7 тисяч.

Лише на Донецькій залізниці від початку цього року зафіксували 37 випадків пошкодження поїздів хуліганами. Тим часом, дев'ятирічний Іван, що постраждав через пустощі, пообіцяв більше не розважатися жбурлянням каміння в потяги, навіть якщо буде дуже нудно.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині 9-річний хуліган ледь не загинув, кидаючи каміння по поїздах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі